Croissant broodpudding met blauwe bessen
Dit recept voor croissant broodpudding lijkt misschien een beetje lastminute, maar niets is minder waar. Een broodpudding maak je namelijk het beste van iets oud geworden brood of in dit geval croissantjes. Het is bedacht om restjes te verwerken. Dus heb je nog wat croissantjes (of ander brood) over van het paasontbijt dan kan je dit recept maken. Lange tijd heb ik gedacht dat een broodpudding niks voor mij was. Het leek me gewoon niet zo lekker. Totdat ik de oliebollen versie maakte en vanaf dat moment ben ik om. Zoals ik al zei kan je broodpudding dus van heel veel soorten brood maken, wit brood, stokbrood, krentenbrood of croissantjes. Vandaag maak ik hem extra lekker met lemoncurd en blauwe bessen. Yum!
Ik ben wel benieuwd of er vandaag recepten van ons bij jullie op de paastafel staan. Zo ja, deel ze dan vooral op social media met de #uitpaulineskeuken. Ik probeer altijd alles te bekijken want ik vind het ontzettend leuk om te zien. Vooral als het gelukt is natuurlijk. Wij gaan zelf ook brunchen vandaag, maar op het moment van schrijven weet ik nog niet wat ik ga maken. Daar moet ik nog even goed over nadenken. In ieder geval wil ik feeststol eten, dat is echt mijn lievelings. Ik verheug me er nu al op.
Ingrediënten voor 4 – 6 personen
6 afgebakken croissants
250 ml melk
125 ml slagroom
3 eieren
50 gr suiker
1 vanillestokje
100 gr lemoncurd (recept)
100 gr blauwe bessen
Rasp van 1 bio citroen
Poedersuiker om te garneren
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
Snijd de croissants in stukken en leg deze in een ovenschaal. Verdeel de lemoncurd en de blauwe bessen tussen de croissants. Verdeel ook vooral wat van beide over de bodem van de schaal.
Verwarm de melk met de slagroom, de suiker en het merg van 1 vanillestokje in een pannetje op een laag vuur.
Klop in een kom de eieren met de citroenrasp luchtig. Ik gebruik altijd biologische citroenen omdat hier geen waslaag op zit.
Giet al roerende de warme melk bij de eieren. Blijf kloppen, anders krijg je roerei.
Giet het mengsel op de croissants.
Bak de croissant broodpudding in 30 minuten goudbruin. Dek de broodpudding tussentijds af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
Garneer de broodpudding met poedersuiker en serveer met extra lemoncurd.
Serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in