eenpans gnocchi

Gnocchi met citroensaus en spinazie

Yes we hebben een nieuwe rubriek op de blog! Vanaf vandaag delen we iedere week een eenpansgerecht met jullie. Makkelijke eenpansrecepten voor doordeweeks. Maar het kan bijvoorbeeld ook een “eenkoms” cake of ontbijtje zijn of een gerecht wat je in één ovenschaal of op één bakplaat kunt maken. Weinig afwas gegarandeerd. Yes! Vandaag deel ik het recept voor deze romige eenpans gnocchi met citroensaus en spinazie. Eigenlijk moet je gnocchi eerst een paar minuten koken. Vandaag doen we dat niet, maar bakken we hem in de pan. Daar krijgt hij een lekker krokant korstje van. Dit werkt alleen met kant en klare gnocchi trouwens. Ga je zelf gnocchi maken, dan moet je deze wel eerst koken.

Om het lekker lenteachtig te maken voegde ik citroen, spinazie en lekker veel Parmezaan toe. Deze smaken zijn heerlijk bij elkaar. En extra leuk, dit gnocchi recept staat binnen 20 minuten op tafel. Ideaal voor een drukke dinsdag. Ik ben benieuwd wat jullie van onze nieuwe rubriek vinden. Achter de schermen hebben wij al heel veel lekkere recepten gekookt. Dus aan inspiratie geen gebrek de komende weken.

eenpans gnocchi ingredient citroen

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnocchi
500 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml kookroom
Sap en rasp van een halve bio citroen
40 gr Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote wokpan in iets olijfolie.

Voeg de gnocchi en wat extra olijfolie toe en bak dit rondom aan. De gnocchi is klaar als deze een lekker krokant korstje heeft. Haal de gnocchi uit de pan en leg dit apart.

Voeg nu beetje bij beetje de spinazie toe. Wok dit kort mee totdat alle spinazie geslonken is.

Blus de spinazie af met de room en doe de gnocchi terug in de pan.

Breng de roomsaus op smaak met peper en zout en het sap en de rasp van een halve citroen. Roer alles even om.

Voeg flink wat Parmezaan toe en serveer de eenpans gnocchi meteen.

eenpans gnocchi eenpans gnocchi eenpans gnocchi

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (21 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.