Romesco dip

Weekendbites: Romesco dip

Deze Romesco dip is typisch Spaans. Het is een Catalaans sausje dat vaak bij vis gegeten wordt. Wij maken er een lekkere dip van. Perfect voor bij de patatas bravas, met wat flatbread of crudités. Yum! De Romesco dip is gemaakt van geroosterde paprika en tomaat. Door de gerookte paprikapoeder en cayennepeper krijgt het een lichtpittige, rokerige smaak. Precies waar ik van hou! Deze dip maak je in een handomdraai. Je hoeft de ingrediënten alleen maar bij elkaar te doen in de blender. Easy does it!

Het is bijna weekend! Op vrijdagavond eet ik meestal een scharrelmaaltje..Ik zet allerlei lekkers op tafel en dat is dan gewoon het avondeten. Soms maak ik er nog een lekker soepje bij voor als we wat meer trek hebben. En wat er altijd op tafel staat is Turks brood of flatbread met verschillende dips. Denk bijvoorbeeld aan aioli of zelfgemaakte hummus. En deze Romesco dip mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wil je dit recept nou bewaren? Dat kan! Klik op het hartje of op ‘Bewaar’ en zo staat dit recept voor Romesco dip in jouw favorieten lijstje. Zowel in de app als op de site. Handig he?

Romesco dip

Ingrediënten
40 gr amandelen
2 geroosterde paprika’s (uit een pot)
1 tomaat
1 teentje knoflook
Klein handje peterselie
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
0,5 tl cayennepeper
1 tl gerookt paprikapoeder

Zo maak je het
Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan.

Doe alle ingrediënten in de blender en blend het geheel fijn tot een gladde massa. Breng de romesco dip eventueel extra op smaak met wat zout.

De romesco dip is lekker met flatbread of crudités om in te dippen. Maar je kunt het ook serveren over de aardappeltjes of bloemkool.

Romesco dip

Romesco dip

Romesco dip

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

10 Pannenkoek recepten
Fresh & Easy: Skrei met chermoula
Bewaar
9 Comments
  • Rosa

    4 april 2017 at 15:16 Beantwoorden

    De dip was heerlijk! Nu vroeg ik me af.. gebruiken jullie geroosterde paprika’s uit een pot of roosteren jullie ze zelf? Dat komt niet helemaal naar voren nu uit het recept.

  • Melinda

    29 maart 2017 at 15:53 Beantwoorden

    Net deze dip gemaakt voor a.s. weekend, wow wat lekker! Nu nog wat flatbread scoren…

  • Esmee

    23 maart 2017 at 22:46 Beantwoorden

    Dat klinkt zo lekker! Hij ziet er inderdaad ook al heerlijk uit als dip, maar ik denk dat ik deze binnenkort eens met vis ga serveren!

  • Sonja Starink

    23 maart 2017 at 16:35 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk. Een keer wat anders dan al die zoetigheid.

  • Margot

    23 maart 2017 at 08:26 Beantwoorden

    Dat klinkt goed en zo’n scharrelmaaltje blijft ook fijn!

  • jonna@burgertrutjes

    23 maart 2017 at 07:29 Beantwoorden

    Heb nog nooit zo’n soort dip gegeten. Maar lijkt mij super lekker! Perfect voor een tapa’s avondje iof bij de barbecue

Plaats een reactie