fbpx
Menu

Video DIY 60 seconden Aioli

In deze video laat ik je zien hoe je binnen 60 seconden een lekkere, romige aioli maakt. Binnen 60 seconden, kan dat? Ja dat kan! Het is helemaal niet moeilijk en binnen een mum van tijd heb je dus een lekkere aioli dip op tafel staan. Serveer er wat vers stokbrood bij en smullen maar. Je kunt het ook serveren bij patatas bravas. Dat zijn die typische Spaanse gebakken aardappeltjes. Zo lekker! Het is vooral fijn als je partner het ook eet, anders ben jij de enige met een knoflook walm om je heen.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze DIY aioli! Misschien heb je zelfs alles al in huis. Fijn, dan kun je meteen aan de slag. Het is ook een leuk receptje voor als je een feestje hebt. Het is zo snel klaar, dus je hoeft niet te stressen in de keuken. Tenzij je nog 100 andere hapjes maakt natuurlijk. Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten
2 eidooiers (eieren op kamer temp)
Kneepje citroensap
2 teentjes knoflook
160 ml neutrale olie (zoals zonnebloemolie)
Snuf zout

Zo maak je het
Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je mayonaise te dun.

Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij.

Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

Is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

AioliAioli

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

38 reacties

  • Greetje
    18 december 2018 om 20:10

    Bij mij lukte het in één keer! En ik heb zelfs nog nooit zelf mayonaise gemaakt 😊

    Beantwoorden
  • Carolien
    17 februari 2019 om 17:12

    Ik dacht dat hij mislukt was. Ik deed er het eiwit bij,om aan de hond te geven, en plotseling werd hij goed.

    Beantwoorden
  • Oriana
    17 december 2018 om 21:32

    Hoi! Mijn staafmixer kan maar op één stand en dat is standje supersnel... is dat erg?

    Beantwoorden
  • Annika
    18 december 2018 om 11:00

    Dat weet ik niet, je zou het even kunnen proberen!

    Beantwoorden
  • Fiona Bosma
    2 december 2018 om 07:56

    Zo teleurgesteld dat het ook mij niet is gelukt. Terwijl ik altijd zelf mayonaise maak. Misschien moet ik er toch wat meer tijd voor uittrekken...

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 december 2018 om 15:05

    Het belangrijkste is dat je mengbeker smal is. Heb je daar goed opgelet?

    Beantwoorden
  • W
    12 oktober 2018 om 17:40

    Ik heb het zo nu en dan geprobeerd.. zelfde probleem. Blijft waterig.. werkt niet!

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 oktober 2018 om 09:34

    Is je maatbeker misschien te groot, hij moet echt smal zijn?

    Beantwoorden
  • Juliët
    8 oktober 2018 om 23:53

    Ik vind de aioli bij restaurants altijd veel lekkerder dan uit de supermarkt (die uit de supermarkt is veel te scherp) dus nu zoek ik er eentje die ik zelf kan maken en net zo lekker is als in een restaurant. Is deze meer zoals restaurant-aioli of meer zoals supermarkt-aioli?

    Beantwoorden
  • Annika
    10 oktober 2018 om 16:10

    Deze is meer zoals restaurant aioli, veel romiger van smaak.

    Beantwoorden
  • Leonie
    1 juli 2018 om 12:06

    Hoe lang kun je de verse aioli bewaren Pauline?

    Beantwoorden
  • Annika
    3 juli 2018 om 12:43

    Maximaal 3 dagen in de koelkast

    Beantwoorden
  • Desiree
    30 maart 2018 om 19:30

    Check het mayonaise recept masterchef australie van Gary Mehigan. Duurt misschien een minuut langer maar is nog nooit mislukt. Let op dat de ingredienten op kamer temperatuur zijn, misschien scheelt t. Met een koud ei lukt t niet.

    Beantwoorden
  • Willianne van Ittersum
    25 december 2017 om 13:49

    Zonder staafmixer maar direct goed. Volgende keer alleen de knoflook fijner krijgen

    Beantwoorden
  • Pauline Hardy-Romme
    24 mei 2017 om 16:45

    Het ziet er zo makkelijk uit, maar al 3x geprobeerd en 3x mislukt :( Het blijft geel en waterig. Hopeloos......

    Beantwoorden
  • Annika
    24 mei 2017 om 16:55

    Oh wat jammer! Misschien toch wat langer kloppen? Kan zijn dat je blender of staafmixer minder krachtig is?

    Beantwoorden
  • Ellen
    13 april 2017 om 09:58

    Hoi Pauline, Ik zou graag dit recept aan mijn favorieten toevoegen net als de romesco dip maar ik zie hier geen hartje bij staan.

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 april 2017 om 11:11

    Ook niet rechts bovenaan de foto? Ik zie hem wel namelijk.

    Beantwoorden
  • Tanja Duker
    31 januari 2017 om 16:35

    mislukt! Het wordt niet dik :-(

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 januari 2017 om 17:34

    Oh jee, het is ook niet het makkelijkste om te maken. Was je kom wel smal genoeg, want in een brede kom lukt het niet. Hij moet net iets breder zijn dan de staafmixer.

    Beantwoorden
  • I.meijer@upcmail.nl
    31 oktober 2016 om 16:53

    Ik heb het recept van Matt, Masterchef Australie gevolgd. Zo makkelijk. Hier zit de olie al bij en zorgen voor hele eigeel. Staafmixer erop en voorzichtig naar boven halen. Kan niet mislukken.

    Beantwoorden
  • I.meijer@upcmail.nl
    31 oktober 2016 om 16:52

    Ik heb het recept van Matt, Masterchef Australie gevolgd. Zo makkelijk.

    Beantwoorden
  • veerle Jacobs
    2 september 2016 om 14:59

    Wat een fijn recept, meteen goed gelukt!! En lekker dat het is :)

    Beantwoorden
  • Janneke
    28 maart 2016 om 20:08

    Bij mij helaas ook mislukt, het bleek heel 'eierig', geel en waterig. Volgende keer meer geluk!

    Beantwoorden
  • Eline
    18 maart 2016 om 17:12

    Help! Hij blijft dun..

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 maart 2016 om 20:55

    Oh jee, het mengen komt nogal precies inderdaad. Heb je wel een groot ei gebruikt?

    Beantwoorden
  • karin beks
    15 maart 2016 om 09:25

    Het leek zo makkelijk! Helaas mislukt.
    Even een vraag over je youtube kanaal..is het abonneren gratis?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 maart 2016 om 17:32

    Wat jammer, het komt ook wel precies. En zeker, het abonneren is helemaal gratis :)

    Beantwoorden
  • karin beks
    15 maart 2016 om 19:04

    Bedankt voor je antwoord. Ik blijf het proberen. Ga me zeker abonneren.

    Beantwoorden
  • mama van Dijk
    12 maart 2016 om 13:49

    waaauuww! Ik sla hem op fantastisch dit recept maakt me heel gelukkig:)!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 maart 2016 om 15:36

    En ik word op mijn beurt weer gelukkig van jouw reactie. Dankjewel :)

    Beantwoorden
  • Vivian | stayaliveandcooking
    12 maart 2016 om 12:48

    Lekker! Aioli gaat er altijd wel in. Fijn dat je niet eerst hoeft te prutsen met langzaam olie toevoegen: ik heb al menige keren mayonaise weten te verpesten haha.

    Beantwoorden
  • Margot
    12 maart 2016 om 10:46

    Oh ik wist niet dat dat zo makkelijk was! Wat handig!

    Beantwoorden
  • Arieta
    12 maart 2016 om 10:18

    Geweldig idee! Ik heb zo al eens mayonaise gemaakt maar dit lijkt me nog veel lekkerder, ga dat zeker proberen! :-)

    Beantwoorden
  • Cheese and Chinese
    12 maart 2016 om 09:03

    Wow ik wist niet dat dit zo snel kon! Wij maken stiekem altijd aioli door mayo met knoflook te mengen, maar dat is natuurlijk niet écht. Dit gaan we volgende keer maar eens proberen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 maart 2016 om 15:37

    Die cheat methode mag natuurlijk ook altijd.

    Beantwoorden
  • Nicole
    12 maart 2016 om 08:13

    Aioli is heerlijk. Leuk recept.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    12 maart 2016 om 06:42

    Ideaal dit recept voor een snelle aioli, ga ik onthouden. Dankjewel! :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen