Video DIY 60 seconden Aioli

In deze video laat ik je zien hoe je binnen 60 seconden een lekkere, romige aioli maakt. Binnen 60 seconden, kan dat? Ja dat kan! Het is helemaal niet moeilijk en binnen een mum van tijd heb je dus een lekkere aioli dip op tafel staan. Serveer er wat vers stokbrood bij en smullen maar. Je kunt het ook serveren bij patatas bravas. Dat zijn die typische Spaanse gebakken aardappeltjes. Zo lekker! Het is vooral fijn als je partner het ook eet, anders ben jij de enige met een knoflook walm om je heen.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze DIY aioli! Misschien heb je zelfs alles al in huis. Fijn, dan kun je meteen aan de slag. Het is ook een leuk receptje voor als je een feestje hebt. Het is zo snel klaar, dus je hoeft niet te stressen in de keuken. Tenzij je nog 100 andere hapjes maakt natuurlijk. Abonneer je ook op ons YouTube kanaal, want er staan nog veel meer leuke video’s op jullie te wachten. En dan ben je als eerste op de hoogte. En dat vinden wij natuurlijk heel erg leuk! Zien we jullie daar?

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten
2 eidooiers (eieren op kamer temp)
Kneepje citroensap
2 teentjes knoflook
160 ml neutrale olie (zoals zonnebloemolie)
Snuf zout

Zo maak je het
Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je mayonaise te dun.

Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij.

Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.

Is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

AioliAioli

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Hot Cross Buns
Weekendbites: Ontbijt taco's
Bewaar
24 Comments
  • Pauline Hardy-Romme

    24 mei 2017 at 16:45 Beantwoorden

    Het ziet er zo makkelijk uit, maar al 3x geprobeerd en 3x mislukt 🙁
    Het blijft geel en waterig.
    Hopeloos……

    • Annika

      24 mei 2017 at 16:55 Beantwoorden

      Oh wat jammer! Misschien toch wat langer kloppen? Kan zijn dat je blender of staafmixer minder krachtig is?

  • Ellen

    13 april 2017 at 09:58 Beantwoorden

    Hoi Pauline,

    Ik zou graag dit recept aan mijn favorieten toevoegen net als de romesco dip maar ik zie hier geen hartje bij staan.

    • Pauline

      13 april 2017 at 11:11 Beantwoorden

      Ook niet rechts bovenaan de foto? Ik zie hem wel namelijk.

  • Tanja Duker

    31 januari 2017 at 16:35 Beantwoorden

    mislukt!
    Het wordt niet dik 🙁

    • Pauline

      31 januari 2017 at 17:34 Beantwoorden

      Oh jee, het is ook niet het makkelijkste om te maken. Was je kom wel smal genoeg, want in een brede kom lukt het niet. Hij moet net iets breder zijn dan de staafmixer.

  • I.meijer@upcmail.nl

    31 oktober 2016 at 16:53 Beantwoorden

    Ik heb het recept van Matt, Masterchef Australie gevolgd. Zo makkelijk. Hier zit de olie al bij en zorgen voor hele eigeel. Staafmixer erop en voorzichtig naar boven halen. Kan niet mislukken.

  • I.meijer@upcmail.nl

    31 oktober 2016 at 16:52 Beantwoorden

    Ik heb het recept van Matt, Masterchef Australie gevolgd. Zo makkelijk.

  • veerle Jacobs

    2 september 2016 at 14:59 Beantwoorden

    Wat een fijn recept, meteen goed gelukt!! En lekker dat het is 🙂

  • Janneke

    28 maart 2016 at 20:08 Beantwoorden

    Bij mij helaas ook mislukt, het bleek heel ‘eierig’, geel en waterig. Volgende keer meer geluk!

  • Eline

    18 maart 2016 at 17:12 Beantwoorden

    Help! Hij blijft dun..

    • Pauline

      19 maart 2016 at 20:55 Beantwoorden

      Oh jee, het mengen komt nogal precies inderdaad. Heb je wel een groot ei gebruikt?

  • karin beks

    15 maart 2016 at 09:25 Beantwoorden

    Het leek zo makkelijk! Helaas mislukt.\r\nEven een vraag over je youtube kanaal..is het abonneren gratis?

    • Pauline

      15 maart 2016 at 17:32 Beantwoorden

      Wat jammer, het komt ook wel precies. En zeker, het abonneren is helemaal gratis 🙂

      • karin beks

        15 maart 2016 at 19:04 Beantwoorden

        Bedankt voor je antwoord. Ik blijf het proberen. Ga me zeker abonneren.

  • mama van Dijk

    12 maart 2016 at 13:49 Beantwoorden

    waaauuww! Ik sla hem op fantastisch dit recept maakt me heel gelukkig:)!

    • Pauline

      13 maart 2016 at 15:36 Beantwoorden

      En ik word op mijn beurt weer gelukkig van jouw reactie. Dankjewel 🙂

  • Lekker! Aioli gaat er altijd wel in. Fijn dat je niet eerst hoeft te prutsen met langzaam olie toevoegen: ik heb al menige keren mayonaise weten te verpesten haha.

  • Margot

    12 maart 2016 at 10:46 Beantwoorden

    Oh ik wist niet dat dat zo makkelijk was! Wat handig!

  • Arieta

    12 maart 2016 at 10:18 Beantwoorden

    Geweldig idee! Ik heb zo al eens mayonaise gemaakt maar dit lijkt me nog veel lekkerder, ga dat zeker proberen! 🙂

  • Cheese and Chinese

    12 maart 2016 at 09:03 Beantwoorden

    Wow ik wist niet dat dit zo snel kon! Wij maken stiekem altijd aioli door mayo met knoflook te mengen, maar dat is natuurlijk niet écht. Dit gaan we volgende keer maar eens proberen!

  • Nicole

    12 maart 2016 at 08:13 Beantwoorden

    Aioli is heerlijk. Leuk recept.

  • Marlotte

    12 maart 2016 at 06:42 Beantwoorden

    Ideaal dit recept voor een snelle aioli, ga ik onthouden. Dankjewel! 🙂

Plaats een reactie