Romesco dip

Romesco dip

Deze Romesco dip is typisch Spaans. Het is een Catalaans sausje dat vaak bij vis gegeten wordt. Wij maken er een lekkere dip van. Perfect voor bij de patatas bravas, met wat flatbread of crudités. Yum! De Romesco dip is gemaakt van geroosterde paprika en tomaat. Door de gerookte paprikapoeder en cayennepeper krijgt het een lichtpittige, rokerige smaak. Precies waar ik van hou! Deze dip maak je in een handomdraai. Je hoeft de ingrediënten alleen maar bij elkaar te doen in de blender. Easy does it!

Het is bijna weekend! Op vrijdagavond eet ik meestal een scharrelmaaltje..Ik zet allerlei lekkers op tafel en dat is dan gewoon het avondeten. Soms maak ik er nog een lekker soepje bij voor als we wat meer trek hebben. En wat er altijd op tafel staat is Turks brood of flatbread met verschillende dips. Denk bijvoorbeeld aan aioli of zelfgemaakte hummus. En deze Romesco dip mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wil je dit recept nou bewaren? Dat kan! Klik op het hartje of op ‘Bewaar’ en zo staat dit recept voor Romesco dip in jouw favorieten lijstje. Zowel in de app als op de site. Handig he?

Romesco dip

Ingrediënten
40 gr amandelen
2 geroosterde paprika’s (uit een pot)
1 tomaat
1 teentje knoflook
Klein handje peterselie
2 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
0,5 tl cayennepeper
1 tl gerookt paprikapoeder

Zo maak je het
Rooster de amandelen kort in een droge koekenpan.

Doe alle ingrediënten in de blender en blend het geheel fijn tot een gladde massa. Breng de romesco dip eventueel extra op smaak met wat zout.

De romesco dip is lekker met flatbread of crudités om in te dippen. Maar je kunt het ook serveren over de aardappeltjes of bloemkool.

Romesco dip

Romesco dip

Romesco dip

 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in