Bloemkoolcurry

Bloemkoolcurry

Een super lekker groenterecept is deze bloemkoolcurry. Hij is heerlijk warm, romig en kruidig. Voor een lekkere bite voegden we aan dit recept voor de bloemkool curry nog wat kikkererwten toe Echt, je mist je kipfiletjes hierin niet. Hij is niet alleen vega maar ook vegan, omdat we kokosmelk gebruiken in plaats van room. Deze bloemkoolcurry vegetarisch is zo gemaakt, je hebt slechts één pan nodig. Lekker makkelijk en weinig afwas dus. Wil je zelf ook je currypasta maken? Dit recept voor gele currypasta is zo gemaakt.

Bloemkoolcurry
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 265 gr kikkererwten (= uitlekgewicht van een blikje van 400 gr)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 flinke el gele currypasta
  • Sap van een halve limoen
  • Handje verse koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en was ze. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan in wat olijfolie.

  3. Voeg de currypasta toe en verhit dit kort. Je kunt de currypasta heel goed zelf maken, maar ook een kant en klare versie gebruiken. Let wel even op de ingrediëntenlijst, sommige merken bevatten onnodige toevoegingen.

  4. Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en roer even kort.

  5. Voeg de bloemkool en de kikkererwten toe. Laar de bloemkool curry in ongeveer 15 minuten gaar worden. De curry is klaar als de bloemkool een lekkere bite heeft. Dus niet te hard, maar vooral ook niet te zacht.

  6. Breng de vega curry op smaak met peper en zout en het sap van een halve limoen.

  7. Garneer de bloemkoolcurry met verse koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt). Serveer de curry met rijst of noedels.

Bloemkoolcurry

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (345 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Curry recepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Bloemkool Tomaat Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in