Menu
DSC05201-710x380.jpg

DIY: currypasta maken

In veel recepten zie je het staan, currypasta. Zelfs Jamie O. gebruikt het in zijn boek Jamies 30 minute meals. En tuurlijk kan je lekkere kant en klare currypasta’s kopen bij in de supermarkt. Maar je kan het ook heel gemakkelijk zelf maken. Je kan de zelf gemaakte curry pasta een aantal weken in de koelkast bewaren. Mits je een gesteriliseerde pot hebt gebruikt. Dus kook je potje van te voren goed schoon en jij kan weken genieten van je eigen do it yourself currypasta.

Ingrediënten voor 1 potje
1 ui
2 teentjes knoflook
Het witte gedeelte van 1 stengel citroengras
1 groene peper
3 cm gehakte gember
1 el kerriepoeder
0,5 tl kurkuma
1 tl korianderzaad
0,5 limoen
Snuf zout

Bereidingswijze
Maal alle ingrediënten samen met het sap en de rasp van een halve limoen en een snuf zout fijn in je vijzel of keukenmachine. Officieel maak je currypasta in de vijzel, ik doe het stiekem wel in mijn hakmolentje.

Doe de currypasta in een schone pot.

Van deze hoeveelheid kan je zo’n 2 tot 3 keer curry (voor 4 personen) maken.

Je kunt de currypasta in een schone pot best wel een tijdje bewaren in de koelkast. Bij mij was hij na 2 weken nog prima. Maar gebruik vooral je neus om te kijken of hij nog goed is.

Neem een droge koekenpan en verhit de currypasta. De verhitting zorgt er voor dat alle smaken vrij komen.

Bewaar de pasta in de koelkast in een gesterilliseerde pot.

Tip: je kan eindeloos variëren, maak bijvoorbeeld een rode currypasta met rode pepers of maak een Marokkaanse versie met Ras el Hanout.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan