Currypasta

Currypasta

De basis voor een lekkere curry is een goede currypasta. Nou kan je natuurlijk een kant-en-klare currypasta in de supermarkt kopen, maar je kunt hem net zo gemakkelijk zelf maken. Zelf je currypasta maken is misschien nog wel lekkerder en geloof ons echt harstikke simpel! Officieel maak je een currypasta in een vijzel, maar wij gebruiken gewoon de keukenmachine.

Gele curry pasta

Wij maken dit keer een gele curry pasta, de mildste variant onder de currypasta’s. Hou je van nog meer pit? Dan is de Thaise rode curry een aanrader! Zelfgemaakte currypasta kun je een aantal weken in de koelkast bewaren, mits je natuurlijk een gesteriliseerde pot hebt gebruikt. Dus kook je (weck)pot van te voren goed schoon en je kan een tijd genieten van je eigen currypasta!

Maak ook eens een Marokkaanse versie met ras el hanout!

Pauline

Currypasta

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 1 potje

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 citroengras (het witte gedeelte van de stengel)
  • 1 groene peper
  • 3 cm gember (fijngehakt)
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl korianderzaad
  • 0,5 tl kurkuma
  • 0,5 limoen
  • Snufje zout

Materiaal

  • Keukenmachine of vijzel

Zo maak je het

  1. Maal alle ingrediënten samen met het sap en de rasp van een halve limoen fijn in de keukenmachine of een vijzel. Doe de currypasta vervolgens in een schone gesteriliseerde pot.

  2. Van deze hoeveelheid kan je zo’n 2 tot 3 keer curry (voor vier personen) maken.

  3. Je kunt de currypasta in een schone pot best wel een tijdje bewaren in de koelkast. Bij ons was hij na twee weken nog prima, maar gebruik vooral je neus om te ruiken of hij nog goed is.

Currypasta

Tags

Basisrecepten Curry recepten Makkelijke recepten Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (23 stemmen)

12 oktober 2012


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in