Bruschetta's met pompoen

Weekendbites: Bruschetta’s met pompoen

Ik heb weer een lekker borrelhapje voor jullie, bruschetta’s met pompoen. Ja de recepten met pompoen vliegen je om de oren, hier op Uit Pauline’s Keuken. Maar het is ook zo’n fijne groente. Ik ben dol op pompoen. Vooral omdat het zo veelzijdig en makkelijk in gebruik is. De ene keer maak ik er een lekkere pompoensoep van en de andere keer verwerk ik het in een salade of groentegerecht. Maar nu maak ik er deze lekkere bruschetta’s van. Perfect voor bij de borrel, maar ook als lunch doen deze bruschetta’s het goed hoor. Het is een voedzaam en gezond hapje, maar vooral heel erg lekker. En dat laatste is toch wel het belangrijkste, vind je ook niet?

Het is het makkelijkst om een flespompoen te gebruiken. Deze is eenvoudig in stukken te snijden. Maar als je het jezelf helemaal makkelijk wilt maken, kun je van die kant-en-klare pompoenblokjes kopen. Deze worden tegenwoordig gewoon bij de Appie verkocht, handig! Wist je trouwens al dat we een favorieten functie op de site hebben? Door op het ‘hartje’ of ‘bewaar’ te klikken wordt dit recept toegevoegd aan jouw favorieten. Vervolgens kun je ook nog een weekmenu samenstellen en uitprinten. Handig voor als je het even niet meer weet. Zo kun je in 1 snelle blik al je favoriete recepten zien. Wil je meer weten over deze functie? Klik dan hier.

Bruschetta's met pompoen

Ingrediënten voor 8 st
8 plakjes zuurdesembrood
250 gr pompoen, in kleine blokjes
3 teentjes knoflook
Klein bosje salie
80 gr feta
Chilipoeder
Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Rooster de plakjes zuurdesembrood in een grillpan of grillapparaat. Wrijf de plakjes brood in met een knoflookteentje en halveer ze.

Leg op een bakplaat de pompoenblokjes, de salie en 3 geplette knoflooktenen. Drizzle de olijfolie erover en breng op smaak met met zout en chilipoeder.

Bruschetta's met pompoen

Rooster dit 30 minuten in de oven op 200 graden Celsius (hetelucht).

Leg wat van de pompoenblokjes op het geroosterde brood. Verkruimel de feta en leg dit er boven op. Garneer de bruschetta’s met wat geroosterde salie.

Bruschetta's met pompoenBruschetta's met pompoenBruschetta's met pompoen

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Tarte tatin met uien van Miljuschka
Culinaire agenda herfst/winter editie
Bewaar
5 Comments

Plaats een reactie