pompoensoep

Pompoensoep

Zelf pompoensoep maken is heel eenvoudig. In onderstaande video delen we ons recept voor pompoensoep van flespompoen. We maken wel gebruik van bouillonblokjes. Je kunt ook heel simpel zelf een bouillon trekken, maar wij hebben geen problemen met een blokje. In dit recept koken we de schil van de pompoen gewoon mee. Bij een flespompoen is dit geen probleem, deze schil is redelijk zacht, helemaal na het koken. Heb je een gewone ronde pompoen, dan moet je de schil wel verwijderen, deze is te taai. We brengen de soep op smaak met karwijzaad. Dat geeft een heerlijke kruidige smaak aan de soep. En om het af te maken voegen we vlak voor het serveren nog een lepel zure room toe. Zo lekker! Kijk zelf maar.

Pompoensoep maken?

ingredient pompoen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 flespompoen (500 gr)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 125 gr zure room
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl karwijzaad
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Was de pompoen en verwijder eventuele oneffenheden. Halveer de pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snijd de rest van de pompoen in gelijkmatige stukken.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg het karwijzaad toe en bak dit kort mee. Door verhitting komen de smaken extra vrij. Voeg de pompoen en de bouillon toe.

  3. Breng de soep aan de kook en laat de pompoen in zo’n 15 minuten gaar en zacht koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg het sap van een halve citroen toe en breng de pompoensoep verder op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de pompoensoep over een kom en maak het af met een lepel zure room en eventueel wat extra karwijzaad of chilipeper.

pompoensoep

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (147 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Pompoen Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Kerst Koningsdag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht Lunch Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in