volkoren plaatpizza met perzik

Weekendbites: Snelle plaatpizza met perzik

Sponsored. Mijn lievelingseten is nog steeds pizza. In welke vorm dan ook. Vandaag deel ik het recept voor een snelle plaatpizza met perzik en geitenkaas. Superlekker. Het voordeel van een plaatpizza vind ik altijd dat je veel mensen tegelijk gelukkig kunt maken. Want hij is lekker groot. Ook kan je de pizza met verschillende toppings beleggen. Handig voor diegenen die nooit kunnen kiezen (ik ben er zo eentje). Maar dat heb ik vandaag niet gedaan. Want perzik lust toch iedereen?

Ik houd echt van de combi warm fruit met iets zoutigs zoals kaas. Daarna heb ik nog prosciutto toegevoegd en dat maakte het helemaal af. De bodem was supersnel klaar, want deze hoeft niet te rijzen. Ik heb de volkoren mix voor pizzabodems van Koopmans gebruikt. En die is lekker. Er is ook nog een Italiaanse versie, die is gemaakt met durum tarwe. Er zijn al rijsmiddelen aan toegevoegd dus je hoeft enkel water een een klein beetje olijfolie toe te voegen. Ideaal voor drukke dagen en snelle trek. Met de toppings kan je eindeloos variëren, maak hem simpel met tomatensaus en mozzarella of beleg hem met tonijn en garnalen. Wil je het lekker healthy houden?, maak dan een goedgevulde groentepizza. Je kunt zo creatief zijn als jezelf wilt.

volkoren plaatpizza met perzik

volkoren plaatpizza

Ingrediënten voor 1 grote plaatpizza
1 x Koopmans mix voor pizzabodem volkoren
240 ml water
2 el olijfolie
5 perziken
1 rode ui
100 gr zachte geitenkaas
100 gr prosciutto
Handje basilicum
Balsamico azijn
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Doe de mix in je keukenmachine. Voeg het water en de olijfolie toe en kneed er een soepel deeg van. Je kunt het ook met de hand kneden. Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een vel bakpapier. Je kunt van de mix 1 grote plaatpizza of 2 ronde pizza’s maken.

Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Snijd de perziken in plakjes en verdeel ze over de pizzabodem.

Verkruimel de geitenkaas er overheen.

Snijd de ui in halve ringen en verdeel deze over de pizza.

Bak de plaatpizza in 20 – 25 minuten goudbruin, net onder het midden van de oven.

Haal de pizza uit de oven en verdeel de prosciutto over de bodem.

Garneer de plaatpizza met verse basilicum en een lekkere drizzle balsamico azijn.

Serveer meteen. Maar ook koud is deze pizza lekker.

volkoren plaatpizza met perzik

volkoren plaatpizza met perzik

volkoren plaatpizza met perzik

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit bericht is in samenwerking met Koopmans, lees mijn disclaimer.

One day Diary: Kookboek shoot
5x Nieuwe kookboeken
Bewaar
4 Comments
  • Trijntje

    16 juli 2016 at 19:34 Beantwoorden

    Hallo Pauline, ik heb hem gemaakt, maar vind hem echt te droog. Hoe kan ik dit, de volgende keer, voorkomen? Want ik vind de combinatie met perzik lekker. Ik hoor het graag!

  • Elisa

    10 juli 2016 at 10:37 Beantwoorden

    Wat vind je van deze bodem zelf? Is hij lekker? Dik, knapperig, enzovoort? Dat mis ik een beetje in je reviews. Ik gebruik altijd Turks brood als bodem, lekker en makkelijk! (Wel door de helft doen ;))

    • Pauline

      12 juli 2016 at 11:41 Beantwoorden

      Hij is heel knapperig, ik vond hem lekker. Turks brood is ook een goede optie inderdaad.

  • Margot

    8 juli 2016 at 08:57 Beantwoorden

    Wat een leuk idee om perzik te gebruiken!

Plaats een reactie