Plaatpizza met perzik

Plaatpizza met perzik

Het leuke van een plaatpizza is dat je lekker kan variëren met de toppings. Je kan kiezen voor 1 soort beleg zoals in dit geval perzik en prosciutto. Maar je kan de pizza ook in vieren verdelen en elk deel met iets anders beleggen. In dit recept gebruiken we een rol kant en klaar deeg. Wil je zelf pizzadeeg maken? Bekijk dan dit recept.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 2- 4 personen

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 5 st. perzik
  • 100 gr Prosciutto
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 1 el balsamico stroop
  • 6 takjes verse basilicum
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit over de plaat.

  3. Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Snijd de perziken in plakjes en verdeel ze over de pizzabodem. Verkruimel de geitenkaas er overheen. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de pizza.

  4. Bak de plaatpizza in 20 – 25 minuten goudbruin, net onder het midden van de oven.

  5. Haal de pizza uit de oven en verdeel de prosciutto over de bodem. Garneer de plaatpizza met verse basilicum en een lekkere drizzle balsamico stroop.

Plaatpizza met perzik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Pizza recepten Snelle recepten Geitenkaas Italiaanse recepten Oven Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in