volkoren plaatpizza met perzik

Plaatpizza met perzik

Het leuke van een plaatpizza is dat je lekker kan variëren met de toppings. Je kan kiezen voor 1 soort beleg zoals in dit geval perzik en prosciutto. Maar je kan de pizza ook in vieren verdelen en elk deel met iets anders beleggen. In dit recept gebruiken we een rol kant en klaar deeg. Wil je zelf pizzadeeg maken? Bekijk dan dit recept.

Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2- 4 personen

  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 5 st. perzik
  • 100 gr Prosciutto
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 rode ui
  • 1 el balsamico stroop
  • 6 takjes verse basilicum
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg uit over de plaat.

  3. Was de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Snijd de perziken in plakjes en verdeel ze over de pizzabodem. Verkruimel de geitenkaas er overheen. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de pizza.

  4. Bak de plaatpizza in 20 – 25 minuten goudbruin, net onder het midden van de oven.

  5. Haal de pizza uit de oven en verdeel de prosciutto over de bodem. Garneer de plaatpizza met verse basilicum en een lekkere drizzle balsamico stroop.

volkoren plaatpizza met perzik

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in