Menu
Bladerdeeghapjes-met-boursin-3-3.jpg

Bladerdeeghapjes met Boursin

Sponsored. Vandaag deel ik met jullie het recept van deze lekkere bladerdeeghapjes met Boursin en spinazie. Een lekker receptje voor het weekend. Ik hou er van om in het weekend in de keuken te staan en lekkere dingen te maken. Om ze vervolgens op te eten bij de borrel. Niet in m’n eentje hoor. Nee, ik deel mijn eten graag met anderen. En in het weekend wil ik niet te moeilijk doen. Gewoon wat lekkere borrelhapjes op tafel zetten, zodat iedereen kan pakken wat ‘ie wil. Dit hapje kun je lekker op de borreltafel zetten. Maar ze zijn ook lekker als tussendoortje hoor. Je kunt ze zowel koud als warm eten. Ook superlekker voor bij de picknick trouwens!

Foto-11

Ik werk graag met bladerdeeg. Het is supermakkelijk en kan bijna niet fout gaan. En je kunt er hele lekkere borrelhapjes mee maken. Daar zijn deze bladerdeeghapjes met Boursin een goed voorbeeld van. Ik was geïnspireerd door de Griekse spanakopita’s. Dit zijn filodeeghapjes gevuld met feta en spinazie. Ik vind kaas en spinazie altijd een lekkere combinatie. Zo kwam ik op het idee om Boursin te gebruiken in plaats van feta. En om het mezelf makkelijk te maken, gebruik ik bladerdeeg in plaats van filodeeg.

Boursin bestaat uit een roomkaas met knoflook en fijne kruiden. Ik voegde aan de spinazie nog wat extra knoflook toe. Dus ben je van plan om uit te gaan of heb je een belangrijk gesprek? Dan zou ik deze hapjes even overslaan. Je kunt eventueel wat minder knoflook toevoegen, maar persoonlijk hou ik er wel van. Ik had al moeite om de hapjes te weerstaan tijdens het maken er van. En eerlijk? Ze zijn veel te lekker om te laten staan. Dus at ik er meteen een paar op. Moet kunnen toch? Ik maakte er kleine hapjes van door een half plakje bladerdeeg te gebruiken, maar je kunt ze natuurlijk ook in een groter formaat maken.

Bladerdeeghapjes

Ingrediënten voor 10 hapjes
75 gr Boursin
200 gr verse spinazie
2 knoflooktenen
Olijfolie
Peper en zout
1 ei
5 plakjes bladerdeeg

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht). Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien.

Hak de knoflooktenen fijn en fruit deze met wat olijfolie aan in een wok. Voeg handje voor handje de (gewassen) spinazie toe. Voeg wat peper en zout toe. Wacht totdat de spinazie geslonken is. Laat de spinazie uitlekken. Ik doe dit door het even in een vergiet te laten uitlekken en vervolgens dep ik de spinazie droog met wat keukenpapier.

Hak de gewokte spinazie fijn en meng dit met de Boursin.

Snijd de bladerdeeg plakjes diagonaal in twee helften, zodat je kleine driehoekjes krijgt. Leg een eetlepel van het Boursin-spinazie mengsel op de ene helft. Vouw het bladerdeeg dubbel tot een driehoek en druk de randjes aan met je vingers.

Leg de bladerdeeghapjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kluts een eitje los en bestrijk de bladerdeeghapjes met het eigeel.

Zet de bladerdeeghapjes 20 minuten in de oven, totdat ze goudbruin van kleur zijn. Je kunt de bladerdeeghapjes met Boursin zowel koud als warm serveren.

Bladerdeeghapjes

Bladerdeeghapjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit bericht is in samenwerking met Boursin, lees mijn disclaimer.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan