burger met gegrilde perzik

Weekendbites: Hamburger met gegrilde perzik van Eva

Sponsored. In mijn vorige burger blog vroeg ik jullie om je favo festivalburger met Hellmann’s in te sturen. En wauw wat een leuke inzendingen kreeg ik allemaal. Jasmijn kwam met het idee voor een falafelburger, de perfecte optie voor vegetariërs. Mabel heeft gewoon een hamburger naar haar zelf vernoemd, the Mabel style burger, het recept is een beetje mysterieus want ze wil al haar geheimen natuurlijk niet prijsgeven. Shevan dacht aan een burger met bloedworst, erg gewaagd. Maar de grote winnares is wat mij betreft Eva. Eva kwam met het idee voor een burger met perzik en feta. En dat zijn precies de smaken waar ik van houd. Zoet en zout bij elkaar, ik kan er geen genoeg van krijgen. Dankjewel voor dit lekkere zomerse idee Eva. De tickets voor de parade komen snel naar je toe. Veel plezier alvast.

Ik ben met het recept aan de slag gegaan en heb een paar dingetjes getweaked. Ik heb een hamburger gemaakt van rundvlees dat ik gekruid heb met een klein beetje chipotle (mijn nieuwste verslaving). Dat geeft een lekker smokey flavour aan de burger.  Ik heb de perzik kort gegrild in een grillpan. Daardoor wordt hij nog zoeter en is het nog lekkerder met het zoute van de feta. De perzik maakt het tegelijk ook lekker juicy. Extra fijn met het romige van Hellmann’s. En voor de finishing touch voegde ik zoetzure uien en nog een lekker stroperige balsamico toe. Mmm…

Ik vind het een op en top zomerburger geworden. Perfect voor op een festival. Zou er een foodtruck zijn die deze burger aan haar menu wil toevoegen? Laat het vooral aan ons horen, want die hamburger willen we natuurlijk allemaal proeven nu. En anders maken we hem gewoon zelf. Want ik geef jullie hierbij het recept. Een beetje van Eva en een beetje van mij.burger met gegrilde perzik-7burger met gegrilde perzik

Ingrediënten voor 4 personen
Burgers
4 harde broodjes
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook gehakt
1 tl komijn
1 tl chipotle
1 ei
Handje paneermeel
Zout
Olijfolie

Toppings
4 handjes rucola sla
1 rode ui
2 perziken
80 gr feta
4 el Hellmann’s
Balsamico azijn
6 el sushi azijn

Zo maak je het
Snijd de rode uien in ringen en leg ze in de sushi azijn. Je kunt de ingelegde uien gerust een week bewaren in de koelkast.

Meng het gehakt met de knoflook, de komijn, de chipotle en zout. Je hebt geen peper nodig, want chipotle is vrij pittig. Je kunt dit in poedervorm gewoon in de supermarkt kopen. Voeg een ei en het paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers.

Bestrijk de burgers met een klein beetje olie en leg ze in een grillpan. Grill ze in 3 minuten per kant goudbruin.

Snijd de perziken in plakjes (rondom de pit). Leg de plakjes perzik ook in de grillpan en grill ze kort mee.

Snijd de feta in plakjes.

Besmeer de onder- en de bovenkant van de broodjes Helmman’s.

Verdeel wat rucola over de broodjes. Leg hierop de burger. Verdeel daarover de gegrilde perzik en de plakjes feta. Maak het af met een paar zoetzure uien en een lekkere drizzle Balsamico azijn. Zorg er voor dat je een lekker stroperige variant te pakken hebt.

Serveer de hamburger meteen.

burger met gegrilde perzikburger met gegrilde perzik

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit bericht is in samenwerking met Hellmann’s, lees mijn disclaimer.

Diary Juli #3
Video Mexicaanse Nachoschotel uit de oven
Bewaar
13 Comments
  • Jonna@Burgertrutjes

    31 juli 2016 at 11:51 Beantwoorden

    Bijzondere combinatie, maar klinkt super lekker! Ga ik absoluut een keer uitproberen!

  • Irene

    30 juli 2016 at 09:14 Beantwoorden

    Klinkt lekker. \r\nStiekem vind ik het jammer dat het geen vegaburger is, maar binnenkort ga ik.proberen om het te veganizen haha

    • Pauline

      1 augustus 2016 at 14:09 Beantwoorden

      Dat kan natuurlijk altijd, misschien lekker met bonen 🙂

  • Tanja

    30 juli 2016 at 02:41 Beantwoorden

    Mmmm Een lekker burger recept dat idd ook in een salade niet zou misstaan! Een lekker recept Eva ( zo heet mijn oudste dochter ook) en ook lekker aangevuld Pauline! Door de festivalburgerwedstrijd van Hellmann’s heb ik al vele lekkere burgers voorbij zien komen 🙂

  • Ger

    30 juli 2016 at 00:03 Beantwoorden

    Wow wat een heerlijk recept! ?

  • Margot

    29 juli 2016 at 11:41 Beantwoorden

    Wat een goede combinatie!

  • Shevan

    29 juli 2016 at 10:29 Beantwoorden

    Hmm lijkt me super lekker!\r\nEen terechte winnaar!

  • Julie

    29 juli 2016 at 10:07 Beantwoorden

    Mmmm ziet er werkelijk heerlijk uit. Er gaat niets boven gegrilde perzik!

  • Helemaal mee eens, dit is ook zo’n lekkere combinatie in een salade! Met een beetje witte balsamico erbij, perfect… Ziet er heerlijk uit, goed receptje Eva!

  • Eva Bentz van den Berg

    29 juli 2016 at 09:21 Beantwoorden

    Wat leuk om t recept zo terug te zien! Ben ontzettend blij met de kaartjes, dankjewel ?

    • Pauline

      1 augustus 2016 at 14:11 Beantwoorden

      Graag gedaan en jij bedankt voor je leuke idee. Veel plezier op de Parade 🙂

  • Demi | DE KOOKFABRIEK

    29 juli 2016 at 07:56 Beantwoorden

    Lijkt me een heerlijk gekruide burger met pittige rucola en het zoete van perzik. Mmm!

Plaats een reactie