Italiaanse hamburger
Zin in een lekkere Italiaanse hamburger? Dan moet je dit burger recept even proberen. Ik kruidde het rundergehakt met oregano, basilicum en knoflook. Dat zijn de echte Italiaanse smaken. De gegrilde burger gaat dan op een vers gebakken ciabatta broodje met wat rucola, tomaat en natuurlijk buffelmozzarella. Als sausje (want bij een hamburger hoort natuurlijk saus) maakte ik een easy pestosausje. Romige Hellmann’s gemengd met verse pesto. Dat maakt de burger extra lekker. Je zou ook alleen Hellmann’s kunnen gebruiken, dat is al fijn, maar voor het Italiaanse tintje mengde ik het met pesto. En om het extra lekker te maken, smeerde ik het broodje er ook mee in. Yum! Kijk hier voor nog meer lekkere burger recepten.
Ingrediënten voor 4 personen
Burgers
4 ciabatta broodjes
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook gehakt
2 tl oregano
Handje verse basilicum + extra
1 ei
Handje paneermeel
Peper en zout
Olijfolie
Toppings
4 handjes rucola sla
2 tomaten
1 bol buffelmozzarella
3 el mayonaise
2 el pesto
Zo maak je het
Begin met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de knoflook, de oregano, basilicum (gehakt) en peper en zout. Voeg het eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.
Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers.
Bestrijk de burgers met een klein beetje olie en leg ze in een grillpan. Grill ze in 3 minuten per kant goudbruin. Leg de mozzarella vlak voor het serveren op de burgers, zodat deze een beetje kan smelten.
Besmeer de onderkant van de broodjes met de pesto saus. Verdeel wat rucola over de broodjes.
Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg deze op de broodjes.
Leg de Italiaanse burger met de mozzarella er bovenop.
Meng 3 el mayonaise met 2 el groente pesto.
Garneer de Italiaanse burger met een takje verse basilicum en een flinke lepel pesto saus.
Serveer meteen.
Dit bericht is in samenwerking met Hellmann’s, lees mijn disclaimer.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in