Menu

Mijn favo festivalburger: Italiaanse burger

Sponsored. Ik heb weer een lekker burgerrecept voor jullie. En wel een hele fijne Italiaanse burger deze keer. Hellmann’s heeft mij gevraagd om de lekkerste festivalburger te maken. Nu het festivalseizoen volop AAN is, worden er overal burgers gehapt. Ik doe er zelf ook graag aan mee. Bij een festival hoort gewoon een burger. Want dansen en slenteren (en de vele biertjes) maakt hongerig. Dan wil je gewoon een lekker dik broodje met een juicy hamburger toch? Gelukkig is het aanbod van foodtrucks groot en kan je op ieder festival lekker eten. Zelf vind ik het dan leuk om iedere keer wat anders te nemen. De ene keer heb ik zin in een burger met alles erop en eraan (cheddar, bacon, ketchup en romige Hellmann’s) de andere keer wil het wat lichter en is een groenteburger ook lekker. Op mijn blog kan je al heel wat burgerrecepten vinden (I know burger kind of girl). Burgers met kip, the real thing met bacon of luchtige burgers met zalm. Alleen de Italiaanse ontbrak nog. Maar vanaf nu dus niet meer.

Ik kruidde het rundergehakt met oregano, basilicum en knoflook. Dat zijn de echte Italiaanse smaken. De gegrilde burger gaat dan op een vers gebakken ciabatta broodje met wat rucola, tomaat en natuurlijk buffelmozzarella. Als sausje (want bij een hamburger hoort natuurlijk saus) maakte ik een easy pestosausje. Romige Hellmann’s gemengd met verse pesto. Dat maakt de burger extra lekker. Je zou ook alleen Hellmann’s kunnen gebruiken, dat is al fijn, maar voor het Italiaanse tintje mengde ik het met pesto. En om het extra lekker te maken, smeerde ik het broodje er ook mee in. Yum!
italiaanse burger

 

italiaanse burger

Ingrediënten voor 4 personen
Burgers
4 ciabatta broodjes
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook gehakt
2 tl oregano
Handje verse basilicum + extra
1 ei
Handje paneermeel
Peper en zout
Olijfolie

Toppings
4 handjes rucola sla
2 tomaten
1 bol buffelmozzarella
3 el Hellmann’s
2 el pesto

Zo maak je het
Begin met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de knoflook, de oregano, basilicum (gehakt) en peper en zout. Voeg het eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Vorm met je handen 4 burgers van het gehakt. Gebruik eventueel een hamburgerpers.

Bestrijk de burgers met een klein beetje olie en leg ze in een grillpan. Grill ze in 3 minuten per kant goudbruin. Leg de mozzarella vlak voor het serveren op de burgers, zodat deze een beetje kan smelten.

Besmeer de onderkant van de broodjes met de pesto saus. Verdeel wat rucola over de broodjes.

Snijd de tomaten in dunne plakjes en leg deze op de broodjes.

Leg de Italiaanse burger met de mozzarella er bovenop.

Meng 3 el Hellmann’s met 2 el groente pesto.

Garneer de Italiaanse burger met een takje verse basilicum en een flinke lepel pesto saus.

Serveer meteen.

italiaanse burger

Winactie
De winactie is inmiddels gesloten en de winnende burger is bekend gemaakt. Gefeliciteerd Eva. Jij en je burger met perzik en feta hebben kaartjes gewonnen voor de Parade. Ik ga aan de slag met je recept en de kaartjes komen zo snel mogelijk naar je toe.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Dit bericht is in samenwerking met Hellmann’s, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Eveline
  7 februari 2019 om 19:53

  Ik heb hem vanavond gemaakt en hij was heerlijk, ik had er alleen iets meer peper en zout in moeten doen! Man lief vond hem ook super lekker, wat niet geheel onbelangrijk is.

 • Annika
  21 juli 2017 om 09:30

  Ja, Hellmans is een mayonaise merk :)

 • Emily Lemmens
  20 juli 2017 om 12:48

  Wat bedoel je met "romige Hellmann's"? Hier in België ken ik dat niet... is dat mayonaise? Ziet er wel echt lekker uit!

 • Pauline
  4 juli 2016 om 15:42

  Wat een onwijs goed idee.

 • Shalini
  4 juli 2016 om 15:29

  Wat ik nog mis op festivals is een Indiase burger! Ik heb zelf Indiase roots en maak graag burgers. Als brood gebruik ik dan zelfgemaakte naan die ik doormidden snij. Daarin gaat een burger gemaakt van lamsgehakt (of kipgehakt) gekruid met garam masala en een snufje zout en cayennepeper. Daarop een plak gebakken paneer. Vervolgens gaan er een aantal schijfjes ingemaakte komkommer op en tot slot natuurlijk een flinke lepel Hellmann's, waar ik wat fijngehakte verse koriander doorheen heb geroerd. So delicious!

 • Pauline
  4 juli 2016 om 13:10

  Haha dat vond ik nou ook.

 • Monique | WritingMonique
  4 juli 2016 om 09:22

  Oeh! Ziet er superlekker uit! Is het gek dat ik burgers er altijd supertof uit vind zien als ze zo'n stokje in het midden hebben?!

 • Tanja
  3 juli 2016 om 01:01

  Ik volg meerdere foodbloggers en de ( hele lekkere Festivalburgers vliegen me om de oren! :-) Die van jou en enkele uit de reacties lijken me heerlijk en ik sla ze allemaal op! Laat nu s.v.p. de zon en warme avonden komen zodat de bbq aan kan! Gezellig met gezin en vrienden van al de lekkere burgers genieten!

 • Kirsten
  2 juli 2016 om 21:03

  Gemaakt, met gehakt van de Limousin koe, het was bijzonder smakelijk!

 • Yasmijn Bethlehem
  2 juli 2016 om 00:27

  Ik ben vegetarisch en vind een falafelburger dan ook erg lekker om te maken of gewoon in een restaurant te eten :)! De falafelburger maak ik volgens het recept van jou Pauline, een lekker hamburger of speltbroodje, rucola, plakjes tomaat, wat uienringen, een paar stukjes avocado en yoghurt-knoflookdip erop of erbij. Eventueel met wat nachochips ernaast. Mmmm! Dat zou ik ook wel op de parade willen terug zien!

 • Teddy
  1 juli 2016 om 22:09

  Oh deze lijkt me enorm lekker! Ik sla hem op en ga hem deze zomer sowieso een keer maken!

 • Mabel van Lingen
  1 juli 2016 om 20:46

  Mijn favoriete burger is THE Mabel Style burger..
  Rarara waar bestaat die uit. Zie allereerst de foto in een reactie onder jullie post op facebook ;)
  Het is namelijk een geheim recept.. :)
  De burger is in ieder geval gemaakt van rundergehakt verwerkt met wel 8 verschillende ingrediënten. Het broodje is een Italiaanse bol besmeerd met truffelmayonaise en belegd met wel 7 verschillende verse ingrediënten.. Ik heb al een aantal fans dus voel je geroepen om deze burger te proeven. Een echte aanrader voor een festival!

 • Pauline
  1 juli 2016 om 17:02

  Haha sorry :)

 • Pauline
  1 juli 2016 om 17:01

  Geloof ik meteen want ik ben dol op warm fruit.

 • Shevan
  1 juli 2016 om 12:18

  Ik zou een burger maken van gemengd gehakt met bloedworst, het broodje zou ik insmeren met een bietenmayonaise met stukjes biet en natuurlijk Hellman's mayonaise en de burger zou ik toppen met een zelfgemaakte appelcompote met citroenschil en dit alles op een Kaiserbroodje.

 • Eva Bentz van den Berg
  1 juli 2016 om 11:45

  Mijn favoriet is een beefburger met perzik, feta, rucula en mayonaise op een Italiaanse bol ? fruit op een burger is echt verassend lekker!

 • Kelly
  1 juli 2016 om 11:41

  Ik heb gisteren nog Italiaanse burgers gemaakt; zo lekker!

 • iris moyson
  1 juli 2016 om 10:54

  Mmm lekker. Mijn favo burger is een veggie rodebietenburger met rucola, geitenkaas, vijgen, walnoten en honing. En dit geheel dan nog eens samen op een waldkorn broodje? Ja dan ben ik helemaal in foodheaven. X

 • Mara troelstra
  1 juli 2016 om 09:46

  Mijn favoriet is toch wel een hamburger met gegrilde groenten.

  Benodigdheden voor 1 persoon:
  100/150 gram mager runder gehakt
  Kruiden (knoflookpoeder, oregano, peper, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, dille)
  Italiaanse bol
  Ui
  Stuk courgette
  Stuk rode paprika
  Grote Tomaat
  Rucola
  Hellmans mayonaise
  Ketchup

  Uitleg:
  Snij de courgette in plakken, de paprika in brede repen en de tomaat ook in plakken.
  Grill de courgette en paprika in een grill ijzer met bakpapier en zonder olie.

  Kruid vervolgens het gehakt en kneed hier een hamburger van. Snij de ui in halve ringen. Doe vervolgens beetje olie in een koekenpan en doe hier de hamburger en de ui in.

  Snij de Italiaanse bol open. Beleg de onderkant met de rucola en de gegrilde groente en een dik plak tomaat. Vervolgens de hamburger erop en daarboven de ui. Doe hier een klodder mayonaise en ketchup en de bovenkant van de Italiaanse bol..

  Enjoy

 • Anna
  1 juli 2016 om 08:00

  Oooh, lijkt me heerlijk <3. Liefde voor burgers, op festivals. Zo haal je de feestelijkheid gewoon in huis! Ga ik onthouden!

 • mama van Dijk
  1 juli 2016 om 07:21

  Ohh noo! Ik rammel nu al!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.