
Nacho’s ovenschotel met gehakt
Een nacho’s ovenschotel met gehakt is onze favoriete snack. We maken hem regelmatig in het weekend. Als er vrienden op bezoek komen of wanneer we een feestje organiseren. In de video laten we zien hoe makkelijk het is om deze nachoschotel te maken. Echt, een kind kan de was doen! Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken. Van enchilada’s tot aan taco’s en van wraps tot aan nacho’s. We vinden het allemaal even lekker. In Mexico eten ze nacho’s niet op deze manier eten, maar dat maakt ons eigenlijk niet zoveel uit. Vroeger aten we onze tortillachips alleen met een beetje salsasaus en gesmolten kaas. Maar deze versie met gehakt, kidneybonen en maïs is veel lekkerder en vult ook aardig.
Nachos maken
Nachos maken is één, maar wat je erbij serveert is ook heel belangrijk. We eten dit het liefst met guacamole en zure room. Kinderen kunnen dit recept ook wel waarderen. Het is echt een familierecept. Chips als avondeten, wie wil dat nou niet?

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr gehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr tomatenblokjes uit blik
- 200 gr maïs (uit blik)
- 225 gr kidneybonen
- 75 gr tortillachips
- 50 gr geraspte cheddar
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- Chilipeper en zout
Lekker met
- Guacamole
- Zure room
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit ditaan in wat olijfolie. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Voeg het gehakt toe aan de uien en bak mee. Breng het gehakt op smaak met de komijn, chilipeper, paprikapoeder en wat zout. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg vervolgens de mais en de kidneybonen toe (eerst even afspoelen) en meng alles door elkaar.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Steek de tortillachips in het gehakt en strooi de cheddar er overheen. Zet de nachos ovenschotel 5 a 10 minuten in de oven, totdat alle kaas gesmolten is. Serveer de Nacho’s met gehakt met wat guacamole en zure room.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan