Menu
Mexicaanse-nachoschotel-8-8.jpg

Nacho’s ovenschotel met gehakt

Een nacho’s ovenschotel met gehakt is onze favoriete snack. We maken hem regelmatig in het weekend. Als er vrienden op bezoek komen of wanneer we een feestje organiseren. In de video laten we zien hoe makkelijk het is om deze nachoschotel te maken. Echt, een kind kan de was doen! Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken. Van enchilada’s tot aan taco’s en van wraps tot aan nacho’s. We vinden het allemaal even lekker. In Mexico eten ze nacho’s niet op deze manier eten, maar dat maakt ons eigenlijk niet zoveel uit. Vroeger aten we onze tortillachips alleen met een beetje salsasaus en gesmolten kaas. Maar deze versie met gehakt, kidneybonen en maïs is veel lekkerder en vult ook aardig.

Nachos maken

Nachos maken is één, maar wat je erbij serveert is ook heel belangrijk. We eten dit het liefst met guacamole en zure room. Kinderen kunnen dit recept ook wel waarderen. Het is echt een familierecept. Chips als avondeten, wie wil dat nou niet?

ngrediënten:
300 gr gehakt
1 ui + 2 knoflooktenen
1 tl komijn
1 tl chili
1 tl paprikapoeder
400 gr tomatenblokjes uit blik
200 gr mais uit blik
225 gr kidneybonen
75 gr tortillachips
50 gr cheddar
Evt. zure room en guacamole

Zo maak je het
Fruit de gehakte knoflook en ui aan in wat olijfolie. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).

Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook en bak mee. Breng het gehakt op smaak met de komijn, de chili, paprikapoeder en wat zout. Voeg de tomatenblokjes toe.

Voeg vervolgens de mais en de kidneybonen toe en meng alles door elkaar.

Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Steek de nachochips in het gehakt en strooi de cheddar er overheen.

Zet de nachos ovenschotel 5 a 10 minuten in de oven, totdat alle kaas gesmolten is. Serveer de Nacho’s met gehakt met wat guacamole en zure room.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan