
Nacho ovenschotel
Een nacho ovenschotel is onze favoriete snack! We maken hem regelmatig in het weekend. Als er vrienden op bezoek komen of wanneer we een feestje organiseren. Het is ontzettend makkelijk om deze nacho schotel te maken. Echt, een kind kan de was doen! Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken. Van enchilada’s tot aan taco’s en van wraps tot aan nacho’s. We vinden het allemaal even lekker. In Mexico eten ze nacho’s niet op deze manier, maar dat maakt ons eigenlijk niet zoveel uit. Vroeger aten we onze tortillachips alleen met een beetje salsasaus en gesmolten kaas. Maar deze nachos uit de oven met gehakt zijn natuurlijk veel lekkerder.
Nachos met gehakt
Nachos maken is één, maar wat je erbij serveert is ook heel belangrijk. We eten dit het liefst met guacamole en zure room. Kinderen kunnen dit recept ook wel waarderen. De nachos met gehakt zijn echt een familierecept. Chips als avondeten, wie wil dat nou niet?


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr gehakt
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 225 gr kidneybonen (uit blik)
- 200 gr maïs (uit blik)
- 75 gr tortillachips
- 50 gr geraspte cheddar
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- Chilipeper en zout
Lekker met
- Guacamole
- Zure room
- Verse groene peper
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Verwarm alvast de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Voeg het gehakt toe aan de uien en bak mee. Breng het gehakt op smaak met de komijn, chilipeper, paprikapoeder en wat zout. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg vervolgens de mais en de kidneybonen toe (eerst even afspoelen) en meng alles door elkaar.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal. Steek de tortillachips in het gehakt en strooi de cheddar er overheen. Zet de nachos ovenschotel 5 à 10 minuten in de oven, totdat alle kaas gesmolten is. Serveer de nacho ovenschotel met wat guacamole, zure room eventueel wat verse groene peper.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan