Falafel burger

Falafelburger

In plaats van een hamburger een keer een falafelburger maken? Een lekkere vega variant! Wij vinden falafel superlekker, alleen we maken het niet zo vaak zelf. Tegenwoordig kun je kant-en-klare falafelmix kopen. Net zo lekker, maar zo ben je veel sneller klaar. Hoewel zelf falafel maken ook heel erg makkelijk is. In plaats van de kleine falafelrondjes leek het ons leuk om een falafelburger te maken. Het idee is hetzelfde, je maakt alleen de rondjes wat groter. Tzatziki smaakt erg goed bij deze vega burger. Dit is het lekkerst als je het zelf maakt, maar als je hier geen tijd voor hebt kun je ook kant-en-klare tzatziki gebruiken. Verder kun je nog wat komkommer of tomaat toevoegen. Wij toppen deze falafelburger af komkommer, appel en tzatziki. Lekker fris!

We werken het liefst met de falafelmix van het merk Souq. De meeste supermarkten hebben het in de schappen liggen. Het bestaat uit bonen en kikkererwten, en binnen no time maak jij jouw eigen falafel.

Pauline

Falafel burger

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 hamburgerbroodjes of pita's
  • 400 gr falafelmix
  • 10 cm komkommer
  • 1/2 rode appel
  • 4 el (pompoen)hummus
  • 50 gr gemengde sla
  • 4-6 el tzatziki
  • 300 ml zonnebloemolie (om in te bakken)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de falafelmix in een mengkom, voeg 400 ml water toe en laat het 30 minuten rusten. Zelf falafel maken kan natuurlijk ook.

  2. Snijd zowel de komkommer als de appel in dunne plakjes.

  3. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Bestrijk de onderste helft met pompoenhummus. Beleg met wat blaadjes sla en plakjes komkommer.

  4. Vorm 4 burgers ter grootte van de broodjes.

  5. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Zorg dat er tenminste 1,5 centimeter olie in de pan staat. Op deze manier bakken de falafelburgers niet aan de bodem van de pan. Wacht tot de olie helemaal heet is en bak de falafelburgers daarna in 3 – 4 minuten rondom bruin. Hoe je weet wanneer de olie heet is? Test het met een stukje brood. Danst  het in de pan dan is de olie heet genoeg.

  6. Leg de burgers op de broodjes, schep op elke burger 1 flinke eetlepel tzatziki en beleg het met plakjes appel. Druk de bovenste helft van het hamburgerbroodje zachtjes op de burger aan.

Falafel burger

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in