kip tikka massala

Fresh & Easy: Kip Tikka Masala

Vandaag deel ik weer eens een recept voor Indiase curry met jullie. Vinden jullie dat ook zo lekker? In Australië at ik een heerlijke Kip Tikka Masala bij een fijn Indiaas restaurantje in Airlie Beach. Zo goed dat ik hem meteen op mijn To Cook lijstje (ja zo’n lijstje hebt ik in mijn telefoon) noteerde. Zelf curry maken is echt niet moeilijk. Helemaal niet als je een lekkere currypasta gebruikt. Maar vandaag doe ik het zonder.

Want met een lade vol fantastische specerijen is dat ook niet heel ingewikkeld. Je kunt eerst een losse currypasta maken van alle ingrediënten, maar ik gooi ze vaak zo in de pan. Dat is nog sneller. Het geheim van een lekkere curry is het verhitten van de specerijen. Hierdoor krijgen ze extra veel smaak. Kip Tikka Masala krijgt haar romigheid door het gebruik van volle yoghurt. Om het extra lekker te maken heb ik kokosyoghurt van Abbot Kinney’s gebruikt (dit kan je kopen bij de biowinkel en bij AH To Go). En dat was echt een hele goede keuze. Ik gebruikte het in de marinade en in de saus. Superromig en een hele lekkere (niet te overheersende) kokossmaak. Kan je het nou niet vinden dan kan je gewoon volle yoghurt gebruiken.

kip tikka massala

ingredienten kokosyoghurt

Ingrediënten voor 4 personen
Marinade
3 kipfilets
3 el kokosyoghurt
Kneepje citroensap
1 tl cayennepeper
2 tl garam masala
2 tl paprikapoeder
Zout
Olijfolie

En verder
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
2 rode paprika’s
1 ui
3 teentjes knoflook
1 cm gember
1 tl geplet korianderzaad
1 tl komijn
2 el kokosyoghurt
Peper en zout

Zo maak je het
Maak een marinade van de kokosyoghurt, een kneepje citroensap en alle specerijen. Voeg iets zout en een klein scheutje olijfolie toe en meng goed door elkaar. Snijd de kipfilets in stukken (ongeveer 3 x 3 cm) en leg ze in de marinade. Laat dit minimaal een half uurtje staan. Je kunt dit ook de avond van tevoren klaar zetten. Hoe langer het marineert hoe lekkerder het wordt.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de gember fijn.

Fruit dit aan in iets olijfolie.

Voeg het geplette korianderzaad en de komijn toe en verhit dit kort.

Voeg nu de kipfilet (+ de marinade) bij de uien en bak dit rondom aan.

Snijd de paprika’s in blokjes en bak deze mee. Officieel hoort er geen paprika in een Kip Tikka Masala maar ik vind het zelf wel lekker om wat extra groente toe te voegen.

Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel een minuut of 15 zachtjes stoven.

Breng de Kip Tikka Masala op smaak met extra zout en peper en voeg nog 2 el extra kokosyoghurt toe voor een extra romig effect. Roer nog even door.

Serveer de Kip Tikka met rijst, quinoa (is Voedselzandloper proof) of naan.

kip tikka massala

kip tikka massala


Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Review: Love and Lemons
Japanse Noedelsoep (Ramen)
Bewaar
17 Comments
  • Dekker

    2 mei 2016 at 12:13 Beantwoorden

    Heeft een van jullie misschien een afbeelding van de kokosyoghurt? Waar te koop? Bedankt!

    • Pauline

      2 mei 2016 at 18:52 Beantwoorden

      Nee maar op de site van abbotkinneys.nl zie je ze wel

    • Pauline

      2 mei 2016 at 18:52 Beantwoorden

      Oh je kunt het trouwens bij AH to go kopen bij de biowinkel. Dit staat ook in de tekst.

  • Rina

    26 april 2016 at 07:57 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept is dit! En makkelijk ,deze houden wij erin!!!

  • Frank

    21 april 2016 at 09:08 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit! Mooi gefotografeerd ook

  • Lily Fee

    20 april 2016 at 15:53 Beantwoorden

    Heb je een tip wat ik kan gebruiker als vervanger van gember ivm allergie?

    • Margaritha

      21 april 2016 at 09:08 Beantwoorden

      Ik heb laatst citroengras gebruikt. Is niet helemaal hetzelfde maar ook bitter.

  • Liefs Lara

    20 april 2016 at 14:14 Beantwoorden

    Ik heb al vaker gehoord van Tikka Massala, maar het eigenlijk nog nooit eerder geprobeerd! Het ziet er in ieder geval wel erg lekker uit!

  • Roos

    20 april 2016 at 09:58 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik heb zelf ook zo’n to-cook lijstje – deze gaat er op! Nu eet ik zelf geen vlees/gevolgeltje, dus ik vervang de kip denk ik door kikkererwten.

    • Pauline

      20 april 2016 at 13:07 Beantwoorden

      Dat is ook heerlijk, of bloemkool of zoete aardappelen 🙂

  • Cheese and Chinese

    20 april 2016 at 09:24 Beantwoorden

    Deze wordt altijd besteld door ons in Indiase restaurants, leuk om een keer zelf te maken!

  • Nicole

    20 april 2016 at 09:15 Beantwoorden

    Dat ziet er zo lekker uit! Ik krijg nu al trek:-)

  • Margot

    20 april 2016 at 09:01 Beantwoorden

    Dat ziet er weer erg lekker uit!

  • Hester

    20 april 2016 at 08:56 Beantwoorden

    Waar koop ik de kokosyoghurt? Afbeelding graag.

    • John

      24 april 2016 at 19:05 Beantwoorden

      Ik heb het bij de Aldi gekocht, staat in de koeling bij de toetjes

    • Rina

      26 april 2016 at 07:56 Beantwoorden

      Ik heb kwark van Danio gebruikt kokos/limoen smaak was heerlijk!

  • Anne

    20 april 2016 at 08:06 Beantwoorden

    Als het net zo lekker is als dat het er uit ziet dan moet ik dit zeker eens gaan proberen 🙂

Plaats een reactie