Tikka masala

Kip Tikka Masala

Vandaag delen we het recept voor deze Indiase curry met jullie. Deze kip Tikka masala is echt een gezinsfavoriet, lekker romig en mild. Het geheim van een lekkere curry is het verhitten van de specerijen. Hierdoor krijgen ze extra veel smaak.  Tikka Masala curry krijgt haar romigheid door het gebruik van volle yoghurt. Om het extra lekker te maken hebben we kokosyoghurt gebruikt. En dat was echt een hele goede keuze. We gebruiken het zowel in de marinade als in de saus. Wat je dan krijgt? Een superromige en vooral hele lekkere saus met een lichte (niet te overheersende) kokossmaak. Kan je het nou niet vinden dan kan je gewoon volle yoghurt gebruiken. PS we hebben nog veel meer lekkere curry recepten online staan.

Groentestoof ingredienten
Tikka masala

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 kipfilets
  • 3 el kokosyoghurt (of volle yoghurt)
  • Sap van een kwart citroen
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl paprikapoeder
  • Zout
  • Olijfolie

En verder

  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 tl geplet korianderzaad
  • 1 tl komijn
  • 2 el kokosyoghurt (of volle yoghurt)
  • Chilipeper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak een marinade van de kokosyoghurt, een kneepje citroensap en alle specerijen. Voeg iets zout en een klein scheutje olijfolie toe en meng goed door elkaar. Snijd de kipfilets in stukken (ongeveer 3 x 3 cm) en leg ze in de marinade. Laat dit minimaal een half uurtje staan. Je kunt dit ook de avond van tevoren klaar zetten. Hoe langer het marineert hoe lekkerder het wordt.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de gember fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg het geplette korianderzaad en de komijn toe en verhit dit kort. Voeg de kipfilet (+ de marinade) bij de uien en bak dit rondom aan.

  3. Snijd de paprika’s in blokjes en bak deze mee. Officieel hoort er geen paprika in een Kip Tikka Masala maar ik vind het zelf wel lekker om wat extra groente toe te voegen. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel een minuut of 15 zachtjes stoven.

  4. Breng de Kip Tikka Masala op smaak met extra zout en peper en voeg nog 2 el extra kokosyoghurt toe voor een extra romig effect. Roer nog even door. Serveer de Kip Tikka met rijst, quinoa of naan.

Tikka masala

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (19 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in