fbpx

Naanbrood van 2 ingrediënten

zelf naanbrood maken

Naanbrood van 2 ingrediënten

Hoe minder ingrediënten hoe beter! Voor dit zelfgemaakte naanbrood heb je maar 2 ingrediënten nodig! De basis bestaat uit zelfrijzend bakmeel en yoghurt, that’s it! Ok en zout en verdere smaakmakers. En extra leuk, dit staat binnen een half uur op tafel! Echt waar!

Ik vind het super leuk om van niets, iets te maken. En het grootste rendement heb je dan met brood. In dit geval heb ik platbrood gemaakt en dat is het meest makkelijke broodje dat je kunt maken. Het hoeft niet te rijzen, je hoef niet te wachten en je bakt het gewoon in de pan. Easy does it! Het basisrecept bestaat dus uit 2 ingrediënten en zout, maar om het extra smaak te geven heb ik het naanbrood op smaak gebracht met za’atar. Za’atar is een kruidenmengsel uit de Midden Oosterse keuken. Nadia en Merijn hebben 2 hele fijne soorten op de markt gebracht met hun lijn Souq. Deze kun je bij de betere delicatessenwinkels halen. Maar ook bij de Turk op de hoek kan je vaak za’atar halen! Een aanrader voor je kruidenstash.

Maar goed het recept dus, heel makkelijk, een kind kan de was doen. En qua toppings kan je zelf lekker variëren. Ook lekker met wat geroosterd karwijzaad of een beetje komijn. Smullen!

platbrood maken

Ingrediënten voor 8 st.
400 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr volle yoghurt
7 gr zout

Kruidenolie
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook
2 tl za’atar
Peper en zout

Zo maak je het
Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Heb je geen zelfrijzend bakmeel dan kun je ook 400 gr bloem + 11 gr bakpoeder gebruiken. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.

platbrood maken

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

zelf naanbrood maken

Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Of leg er een velletje bakpapier onder, zo voorkom je dat het blijft plakken. Rol het lekker plat uit.

Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.

Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met een geperst teentje knoflook en de za’atar. Breng het extra op smaak met wat peper en zout.
platbrood maken

Leg een lapje deeg in de hete grillpan en bestrijk het platbrood met de kruidenolie. Gebruik hiervoor een kwastje.

Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai het dan om.

zelf naanbrood maken

Bestrijk ook de andere kant met de kruidenolie.

Nadat je andere zijde ook een minuut of 2 gegrild hebt, is je naanbrood klaar.

Het is wel het lekkkerste om het naanbrood meteen op te eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte baba ganoush.

Heb je wat over? Je kunt het heel goed invriezen. Voor gebruiken even toasten in je tosti-ijzer en je broodje is weer heerlijk vers.

platbrood maken

Fresh & Easy: Quinotto met groene asperges
Pauline's Culi Nieuws #20
Bewaar

Pauline

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat we die avond gaan eten.

110 Comments
  • […] (recept van Uit Pauline’s […]

  • […] is een lekkere kruidige combinatie van spinazie en gebakken paneer. Ik eet het meestal met rijst of naan. Zelf voeg ik er tomatenblokjes aan toe, waardoor je nog meer het curry effect krijgt. Het leek mij […]

  • Jenny

    28 juli 2018 at 16:15 Beantwoorden

    Wat een fijn en snel recept. Ik heb de broodjes bestreken met olie waar ik een teentje knoflook en fijngesneden koriander in had laten weken, verder heb ik door het deeg nigellazaad gedaan. Wow, het is zo lekker! Bedankt voor dit recept!

  • […] combineer chili con carne altijd met naanbrood. Het recept voor naanbrood heb ik van ‘Uit Pauline’s keuken’. Je hebt maar twee ingrediënten nodig om dit naanbrood te maken en toch smaakt het heerlijk. […]

  • Astrid

    13 juni 2018 at 11:21 Beantwoorden

    Nou met magere kwark wil het niet lukken of misschien had ik de verhouding verkeerd, bleef een slappe plak vanbinnen. Met volle yoghurt werden het super mooie luchtige broodjes! Kwak beslag in de grillpan een dan uitsmeren bleek de beste techniek om geen yoghurtdeeg overal vastgeplakt te krijgen.

  • Rit laurijssen

    10 juni 2018 at 15:01 Beantwoorden

    Zou je deze ook kunnen gebruiken als pizzabodem ??

    • leonoor

      10 juni 2018 at 19:47 Beantwoorden

      bij mijn dochter zitten veel kindjes uit turkije in de klas & volgens die moeders (die echt zo mega lekker kunnen koken!) maken ze zo idd pizzabodems in turkije

    • Pauline

      12 juni 2018 at 12:22 Beantwoorden

      Ja is echt lekker!

  • Joyce methorst

    20 april 2018 at 21:59 Beantwoorden

    Zou het ook met rijstmeel kunnen?

  • leonoor

    4 maart 2018 at 12:02 Beantwoorden

    ik maak dit deeg en neem het dan mee in de koelbox naar het strand… daar stokken zoeken en om de (schoongemaakte) punt slierten deeg draaien. boven een vuurtje bakken en dan voor de kinderen met boter/suiker/kaneel & voor ons met de za’atar dip mmmmm

    • Ronaldo Geven

      12 maart 2018 at 18:07 Beantwoorden

      Erg leuk idee!! Vinden de kinderen prachtig denk ik!

      • leonoor

        10 juni 2018 at 19:53 Beantwoorden

        jaaaaa! is echt iedere keer weer een succes! vorige keer een vriendje mee & toen hoorde ik van zijn moeder dat zij het deeg ook heeft moeten maken voor bij de bbq 🙂 had ze alleen een 0 teveel gelezen, dus zat ze met kilo’s deeg haha! maar heb wel gehoord dat je het kan invriezen en dan later gebruiken voor naanbrood of pizza? nog niet geprobeerd dus ben wel benieuwd of dat idd kan? iemand ervaring hiermee?

        • Pauline

          12 juni 2018 at 12:22 Beantwoorden

          Ik durf het ook niet te zeggen. Ik denk dat het wel lukt. Ik zou het dan in de koelkast laten ontdooien en daarna rustig op kamertemperatuur laten komen.

  • Lennard

    13 februari 2018 at 10:49 Beantwoorden

    Heerlijk recept Pauline, dat zoiets makkelijks zo lekker kan zijn. Vooral de Za’Atar voegt veel smaak toe aan het geheel. Het naanbrood is niet aan te slepen als ik visite heb.

  • Laetitia

    4 februari 2018 at 18:25 Beantwoorden

    kan je zelfrijzend bakmeel ook vervangen door bloem?

    • Pauline

      5 februari 2018 at 18:21 Beantwoorden

      Dat kan maar dan moet je wel bakpoeder toevoegen.

  • Alice

    21 januari 2018 at 20:00 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt! Met magere kwark (geen yoghurt in huis) en dat wilde ook goed. Met volle yoghurt ws iets lekkerder! En in de grillpan werden ze mooier dan in de koekenpan (brandde her en der wat aan), Makkelijk én snel recept! Dank je!

  • ANITA V B

    7 augustus 2017 at 18:35 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Kan de yoghurt worden vervangen door haveryoghurt? En als ik het zelfrijzend bakmeel zou willen vervangen door speltmeel en bakpoeder, weet je welke verhouding ik dan zou moeten gebruiken?

    • Annika

      8 augustus 2017 at 13:20 Beantwoorden

      Daar heb ik zelf helaas geen ervaring mee, je zou het kunnen proberen.

  • Dilora Toonders-Mukhtorova

    5 augustus 2017 at 13:02 Beantwoorden

    Hoi. Kun je die nanbroodjes ook in de oven bakken ipv grillpan?

  • Braad

    3 juli 2017 at 09:40 Beantwoorden

    Kan dit ook met speltmeel (evt wijnsteenbakpoeder erbij)?

    • Pauline

      3 juli 2017 at 13:43 Beantwoorden

      Jawel, alleen wordt de structuur dan wel wat steviger.

  • julie castelein

    2 juli 2017 at 23:38 Beantwoorden

    za’atar door wat kan het vervangen worden aub. zo dat het naanbrood toch een lekkere smaak heeft
    alvast bedankt
    julie

  • Laura van Leuven

    27 juni 2017 at 12:19 Beantwoorden

    Kun je dit ook maken met magere yoghurt?

  • guy

    19 juni 2017 at 22:53 Beantwoorden

    Hier hebben we ze gemaakt met karnemelk … de yoghurt was verdwenen … yummy … ook varianten gemaakt met (gewoon toegevoegd aan elk deefballetje apart en dan uitgerold) : basilicum, grano padano, zwarte olijven … 3 * yummy
    Denk al aan varianten met : tonijn, mozarella, pepperoni … Naanlunchbroodje ?

  • Mariet baartz

    15 mei 2017 at 20:53 Beantwoorden

    Heb het al een paar keer gemaakt
    Ook op de bbq en is geweldig
    Met of zonder karwij zaadjes
    Dik of uitgerold heerlijk
    En zien er practig uit
    Ik ben een chefkok

  • Rox en Mark

    6 mei 2017 at 18:22 Beantwoorden

    Wij hebben ze net gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Het was even een beetje geduld hebben met het deeg, maar uiteindelijk is dat goedgekomen door er een beetje olie doorheen te doen. Heel erg bedankt voor je recept! Eindelijk verantwoord genieten van heerlijk Naanbrood.

Plaats een reactie