zelf naanbrood maken

Naanbrood van 2 ingrediënten

Hoe minder ingrediënten hoe beter! Voor dit zelfgemaakte naanbrood heb je maar 2 ingrediënten nodig! De basis bestaat uit zelfrijzend bakmeel en yoghurt, that’s it! Ok en zout en verdere smaakmakers. En extra leuk, dit staat binnen een half uur op tafel! Echt waar!

Ik vind het super leuk om van niets, iets te maken. En het grootste rendement heb je dan met brood. In dit geval heb ik platbrood gemaakt en dat is het meest makkelijke broodje dat je kunt maken. Het hoeft niet te rijzen, je hoef niet te wachten en je bakt het gewoon in de pan. Easy does it! Het basisrecept bestaat dus uit 2 ingrediënten en zout, maar om het extra smaak te geven heb ik het naanbrood op smaak gebracht met za’atar. Za’atar is een kruidenmengsel uit de Midden Oosterse keuken. Nadia en Merijn hebben 2 hele fijne soorten op de markt gebracht met hun lijn Souq. Deze kun je bij de betere delicatessenwinkels halen. Maar ook bij de Turk op de hoek kan je vaak za’atar halen! Een aanrader voor je kruidenstash.

Maar goed het recept dus, heel makkelijk, een kind kan de was doen. En qua toppings kan je zelf lekker variëren. Ook lekker met wat geroosterd karwijzaad of een beetje komijn. Smullen!

platbrood maken

Ingrediënten voor 8 st.
400 gr zelfrijzend bakmeel
300 gr volle yoghurt
7 gr zout

Kruidenolie
100 ml olijfolie
1 teentje knoflook
2 tl za’atar
Peper en zout

Zo maak je het
Kneed een soepel deeg van het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout. Heb je geen zelfrijzend bakmeel dan kun je ook 400 gr bloem + 11 gr bakpoeder gebruiken. Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.

platbrood maken

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken.

zelf naanbrood maken

Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad. Of leg er een velletje bakpapier onder, zo voorkom je dat het blijft plakken. Rol het lekker plat uit.

Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.

Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met een geperst teentje knoflook en de za’atar. Breng het extra op smaak met wat peper en zout.
platbrood maken

Leg een lapje deeg in de hete grillpan en bestrijk het platbrood met de kruidenolie. Gebruik hiervoor een kwastje.

Bak het naanbrood in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin en draai het dan om.

zelf naanbrood maken

Bestrijk ook de andere kant met de kruidenolie.

Nadat je andere zijde ook een minuut of 2 gegrild hebt, is je naanbrood klaar.

Het is wel het lekkkerste om het naanbrood meteen op te eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte baba ganoush.

Heb je wat over? Je kunt het heel goed invriezen. Voor gebruiken even toasten in je tosti-ijzer en je broodje is weer heerlijk vers.

platbrood maken

Fresh & Easy: Quinotto met groene asperges
Pauline's Culi Nieuws #20
Bewaar
93 Comments
  • ANITA V B

    7 augustus 2017 at 18:35 Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Kan de yoghurt worden vervangen door haveryoghurt? En als ik het zelfrijzend bakmeel zou willen vervangen door speltmeel en bakpoeder, weet je welke verhouding ik dan zou moeten gebruiken?

    • Annika

      8 augustus 2017 at 13:20 Beantwoorden

      Daar heb ik zelf helaas geen ervaring mee, je zou het kunnen proberen.

  • Dilora Toonders-Mukhtorova

    5 augustus 2017 at 13:02 Beantwoorden

    Hoi. Kun je die nanbroodjes ook in de oven bakken ipv grillpan?

  • Braad

    3 juli 2017 at 09:40 Beantwoorden

    Kan dit ook met speltmeel (evt wijnsteenbakpoeder erbij)?

    • Pauline

      3 juli 2017 at 13:43 Beantwoorden

      Jawel, alleen wordt de structuur dan wel wat steviger.

  • julie castelein

    2 juli 2017 at 23:38 Beantwoorden

    za’atar door wat kan het vervangen worden aub. zo dat het naanbrood toch een lekkere smaak heeft
    alvast bedankt
    julie

  • Laura van Leuven

    27 juni 2017 at 12:19 Beantwoorden

    Kun je dit ook maken met magere yoghurt?

  • guy

    19 juni 2017 at 22:53 Beantwoorden

    Hier hebben we ze gemaakt met karnemelk … de yoghurt was verdwenen … yummy … ook varianten gemaakt met (gewoon toegevoegd aan elk deefballetje apart en dan uitgerold) : basilicum, grano padano, zwarte olijven … 3 * yummy
    Denk al aan varianten met : tonijn, mozarella, pepperoni … Naanlunchbroodje ?

  • Mariet baartz

    15 mei 2017 at 20:53 Beantwoorden

    Heb het al een paar keer gemaakt
    Ook op de bbq en is geweldig
    Met of zonder karwij zaadjes
    Dik of uitgerold heerlijk
    En zien er practig uit
    Ik ben een chefkok

  • Rox en Mark

    6 mei 2017 at 18:22 Beantwoorden

    Wij hebben ze net gemaakt en ze zijn echt heerlijk! Het was even een beetje geduld hebben met het deeg, maar uiteindelijk is dat goedgekomen door er een beetje olie doorheen te doen. Heel erg bedankt voor je recept! Eindelijk verantwoord genieten van heerlijk Naanbrood.

Plaats een reactie