Noedelsoep
Is er iets meer comfort food dan een Japanse noedelsoep? Een lekkere kom vol warme bouillon met lekkere toppings en noedels. De bouillon wordt extra op smaak gebracht met sojasaus en dat geeft een hele krachtige basis voor de noedelsoep. Ik heb nu soba noodles gebruikt maar je kunt ook ramen – of udon noodles gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt. Door de noedels is het lekker vullend en kan je dit prima als avondeten nemen. Geniet ervan!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 st. kipfilet
- 180 gr soba noodles
- 1 ltr kippenbouillon
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 0,5 rode peper
- 1 tl vissaus
- 2 el sojasaus
Toppings
- 80 gr taugé
- 0,5 paksoi
- 2 st. lente ui
- 100 gr shiitake
- 4 eieren
- 10 gr verse koriander
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de bouillon in een pan. Snijd de rode peper, de knoflook en de gember in grove stukken en voeg dit bij de bouillon. Voeg de vissaus en de sojasaus bij de bouillon. Leg de kipfilets in de bouillon en pocheer ze op een laag in 10 tot 12 minuten gaar.
Haal de kip uit de pan en trek deze met een vork uit elkaar. Vis de grove stukken knoflook, gember en peper uit de bouillon.
Was de paksoi en snijd deze in kleine reepjes. Maak de shiitake schoon. Voeg dit samen met de taugé bij de bouillon en laat het nog een minuut of 5 op een zacht vuur trekken.
Kook in de tussentijd de noodles zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel ze na met koud water en leg apart.
Kook de eieren in 6 minuten gaar en pel ze. Halveer de eieren en leg apart.
Verdeel de noodles over 4 kommen. Giet de hete bouillon (met de groenten) erop. Verdeel de kip over de bouillon. Leg de gekookte eieren ernaast.
Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Garneer de noedelsoep met wat extra rode peper, de lente ui en wat gehakte koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in