Japanse Noedelsoep (Ramen)

Japanse Noedelsoep (Ramen)

Toen ik in Tokyo was heb ik geen noedelsoep gegeten. En daar heb ik nu spijt van. Domme ik. Ik was er slechts 2 dagen en had nogal last van de jetlag en daardoor niet echt zin in soep. Rare foodie ben ik ook. En dat terwijl de Ramen (dat is de Japanse naam voor noedelsoep) je daar om de oren vliegt. Op iedere hoek van de straat vind je wel een toko waar je zo’n kommetje geluk kunt bestellen. Sowieso kan je in Tokyo overal eten. Ik heb nog nooit zoveel eetwinkels, restaurants en toko’s bij elkaar gezien. Op straat hangt letterlijk een geur van eten. Een hele typische geur, beetje kruidig wel. Annika vertelde mij later dat dat in andere delen van Azië (zoals Thailand en Maleisië) ook zo is. Moet ik ook nog maar eens gaan ontdekken.

De bouillon wordt extra op smaak gebracht met sojasaus en dat geeft een hele krachtige basis voor de noedelsoep. Ik heb nu Ramen noodles gebruikt van het merk Hakabaku (de Appie verkoopt dit). Maar je kunt ook soba- of udon noodles gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt. Ik heb de Ramen deze keer vega gehouden, met lekker veel groente erin. Maar noedelsoep is ook lekker met eend, kip, bief of gamba’s. Dat is het leuke hiervan, je kunt volop variëren. Door de noedels is het lekker vullend en kan je dit prima als avondeten nemen. Geniet ervan!


ingredient tauge

Ingrediënten voor 4 personen
2 x 90 gr Ramen
1 ltr (kippen)bouillon
2 teentjes knoflook
1 cm gember
0,5 rode peper
1 tl vissaus
2 el sojasaus

Toppings
80 gr taugé
0,5 paksoi
2 lente uitjes
4 champignons
2 gekookte eieren

Zo maak je het
Doe de bouillon in een pan. Wil je het helemaal vega houden, gebruik dan groentebouillon.

Snijd de rode peper, de knoflook en de gember in grove stukken en voeg dit bij de bouillon.

Voeg de vissaus en de sojasaus bij de bouillon en laat de bouillon op een zacht vuur een minuut of 20 trekken.

Kook in de tussentijd de noodles zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel ze na met koud water en leg apart.

Kook de eieren in 8 minuten gaar en pel ze. Halveer ze en leg apart.

Was de paksoi en snijd deze in kleine reepjes. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.

Verdeel de noodles en de toppings over 4 kommen.

Vis de grove stukken knoflook, gember en peper uit de bouillon. Giet de hete bouillon op de groente en noodles.

Garneer de noedelsoep met wat extra rode peper en eventueel wat koriander.

noedelsoep

 

Tags

Noedels Aziatische recepten Soepen

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in