noedelsoep

Noedelsoep

Is er iets meer comfort food dan een Japanse noedelsoep? Een lekkere kom vol warme bouillon met lekkere toppings en noedels. De bouillon wordt extra op smaak gebracht met sojasaus en dat geeft een hele krachtige basis voor de noedelsoep. Ik heb nu soba noodles gebruikt maar je kunt ook ramen – of udon noodles gebruiken. Net wat je zelf lekker vindt. Door de noedels is het lekker vullend en kan je dit prima als avondeten nemen. Geniet ervan!

ingredient tauge
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 st. kipfilet
  • 180 gr soba noodles
  • 1 ltr kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 0,5 rode peper
  • 1 tl vissaus
  • 2 el sojasaus

Toppings

  • 80 gr taugé
  • 0,5 paksoi
  • 2 st. lente ui
  • 100 gr shiitake
  • 4 eieren
  • 10 gr verse koriander
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de bouillon in een pan. Snijd de rode peper, de knoflook en de gember in grove stukken en voeg dit bij de bouillon. Voeg de vissaus en de sojasaus bij de bouillon. Leg de kipfilets in de bouillon en pocheer ze op een laag in 10 tot 12 minuten gaar.

  2. Haal de kip uit de pan en trek deze met een vork uit elkaar. Vis de grove stukken knoflook, gember en peper uit de bouillon.

  3. Was de paksoi en snijd deze in kleine reepjes. Maak de shiitake schoon. Voeg dit samen met de taugé bij de bouillon en laat het nog een minuut of 5 op een zacht vuur trekken.

  4. Kook in de tussentijd de noodles zoals op de verpakking vermeld staat. Spoel ze na met koud water en leg apart.

  5. Kook de eieren in 6 minuten gaar en pel ze. Halveer de eieren en leg apart.

  6. Verdeel de noodles over 4 kommen. Giet de hete bouillon (met de groenten) erop. Verdeel de kip over de bouillon. Leg de gekookte eieren ernaast.

  7. Snijd de lente ui in dunne ringetjes. Garneer de noedelsoep met wat extra rode peper, de lente ui en wat gehakte koriander.

noedelsoep

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (25 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in