smoothies met aardbeien

3 X smoothie met fruit

Een smoothie is de perfecte manier om je kind wat extra vitamientjes te geven. Ik kan me zo voorstellen dat je peuter of kleuter niet meteen warm wordt van een groene smoothie met spinazie en selderij dus bouw het vooral rustig op. Begin met een smoothie met fruit. Bananen doen het altijd goed, maar ook andere zoete vruchten zijn perfect voor een smoothie. Indien je zure vruchten gebruikt, voeg dan eventueel een lepeltje honing toe. Om de smoothies wat vloeibaarder te maken kun je kokoswater, water of een scheutje yoghurt of (plantaardige) melk toevoegen. Er is nu volop fruit te krijgen, barstensvol smaak, dat wat je er ook mee maakt het gegarandeerd lekker is. Kan je niets lekkers vinden, dan kan je ook diepvriesfruit gebruiken. In deze post zet ik mijn 3 favo kidsproof fruitsmoothies van dit moment op rijtje. Oh en ze zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor kinderen he, dat begrijp je wel 🙂

Smoothie met aardbeien

smoothies met aardbeien

Meng een flinke hand aardbeien + een kwart ananas en het sap van een halve limoen in de blender  tot je een gladde smoothie hebt. Je kunt de limoen eventueel ook weglaten, als je kindje niet zo van zuur houdt.

Smoothie met banaan en sinaasappel

smoothie met mango

Blend een banaan met het sap van 2 sinaasappelen en een flinke scheut yoghurt tot een gladde smoothie. Voeg naar wens een lepeltje honing of een snuf kaneel toe.

Smoothie met mango en passievrucht

pumpkin spice smoothie

Blend een halve mango + 2 passievruchten en een flinke scheut yoghurt tot een gladde massa. Voeg wat water toe om de smoothie te verdunnen. Als je niet van de pitjes van de passievrucht houdt, kun je de smoothie voor gebruik even zeven.

Met deze recepten kun je 2 glazen vullen, of 1 grote voor mama. Oh en als je kleine eenmaal gewend is, voeg dan een klein handje spinazie toe. Proef je niks van, maar worden ze wel heel groot en sterk van.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Gezonde tussendoortjes Kinderrecepten Makkelijke recepten Smoothie recepten Snelle recepten Aardbei Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Moederdag Pasen Vaderdag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Drankjes Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in