Cheeseburger

American Burger

Dit is een echte American Burger. Zoals we ze kennen uit Amerika. Een klassiek burger recept met een burger van rundvlees, sla, tomaat, ui, bacon en cheddar kaas. Wij zijn er dol op. Deze American Burger smaakt altijd goed en is het ideale weekendvoer als je het ons vraagt. Liever iets anders? Bekijk onze hamburger recepten voor nog meer inspiratie.

Cheeseburger
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 burgers

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • Chilipeper
  • Zout

Toppings

  • 1 kropje little gem
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 grote ui
  • 8 plakjes bacon
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 4 tl mayonaise
  • 4 tl ketchup
  • Plakjes augurk
  • 4 hamburgerbroodjes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Je begint met het maken van de burgers. Meng het gehakt met de paprikapoeder, de komijn en flink wat chilipeper en zeezout. Pers de teen knoflook uit boven het gehakt. Voeg een eitje en een klein handje paneermeel toe en meng het gehakt door elkaar. Is het nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe.

  2. Maak er 4 gelijke ballen van en druk deze plat tot mooie gelijke burgers. Gebruik eventueel een hamburgerpers. Laat ze even opstijven in de koelkast.

  3. Was de little gem en trek de blaadjes los, leg dit apart. Snij de vleestomaat in dunne plakken.

  4. Snij de ui in ringen en bak deze langzaam aan in wat olijfolie.

  5. Bak de bacon rondom crispy in een droge koekenpan. Je hebt extra geen vet nodig.

  6. Leg de uien aan de kant en leg de burgers erbij in de pan. Bak ze rondom bruin.

  7. Leg vlak voor het einde 4 plakjes cheddar kaas op de burgers, zodat dit kan smelten.

  8. Nu gaan we de burgers bouwen. Snij de hamburgerbroodjes doormidden. Begin met 2 blaadjes sla. Leg daarop 1 of 2 plakjes vleestomaat.

  9. Daar bovenop leg je de crispy bacon. Leg de hamburger met de gesmolten cheddarkaas erop. Verdeel de langzaam gegaarde uien over de burger.

  10. Maak het af met een flinke theelepel ketchup en een flinke theelepel mayonaise.

  11. Garneer de American Burger tenslotte met een paar plakjes zoetzure komkommer of augurk.

Cheeseburger

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.