aardappeltjes uit de oven

Aardappeltjes uit de oven met Rozemarijn

Ik heb jullie mijn nieuwe keuken nog niet laten zien en dat komt omdat onze vloer nog steeds niet gelegd is. We hebben nu een tapijt dat met plakband aan elkaar zit en dat doet afbreuk aan mijn mooie keuken. Maar in mijn keuken zit een dubbele oven, of eigenlijk is het een oven en een combi magnetron.

Super handig als je gelijktijdig kip en aardappeltjes uit de oven wilt maken. Of als je meerdere taarten tegelijk wilt bakken, of als je voor heel veel mensen tegelijk kookt. Ik ben er in ieder geval helemaal mee in mijn nopjes. Deze aardappeltjes uit de oven met Rozemarijn maakte ik al in mijn oude huis, want met 1 oven, gaat dit natuurlijk ook prima.

Ingrediënten voor 4 personen
8 aardappelen (kruimige)
2 takjes Rozemarijn
2 knoflooktenen
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen en dep ze droog met een keukenpapiertje. Ik houd ze het liefst in de schil.

Snij de aardappelen in partjes en leg op een bakplaat.

Drizzel er wat olijfolie overheen en breng de aardappeltjes op smaak met wat zout.

aardappeltjes uit de oven

Kneus de knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg ze tussen de aardappeltjes.

Hak de Rozemarijn fijn en strooi dit over de partjes.

De aardappeltjes uit de oven zijn na ongeveer 30 minuten klaar.

aardappeltjes uit de oven

Winnen Bomvol Nâkd Pakket
Gehaktballetjes met feta
Bewaar
30 Comments
  • danielle

    16 december 2014 at 17:09 Beantwoorden

    Hoeveel olie moet je gebruiken.ze zitten nu in de oven bijna een half uur maar zien er nog vrij hard uit

    • Pauline

      16 december 2014 at 17:47 Beantwoorden

      Een klein beetje maar. Je kunt de oven wat warmer zetten of nog een kwartiertje langer wachten.

  • Bettine

    12 oktober 2014 at 11:58 Beantwoorden

    Pers je de knoflook en leg je hem dan tussen de aardappeltjes?

  • Ellen

    21 juli 2014 at 15:23 Beantwoorden

    Heb ze net gemaakt, echt heerlijk!!

  • Babette

    7 juli 2014 at 19:57 Beantwoorden

    Zit er lekker uit! Maarwatvoor aardappels gebruik je hiervoor? :$

  • Mieke

    13 mei 2014 at 15:07 Beantwoorden

    Ik deze aardappeltjes gisteren gemaakt en ze waren perfect gaar in de 30 minuten en echt heerlijk! Bedankt voor het recept!

  • Lianda

    13 mei 2014 at 14:11 Beantwoorden

    Oeff lekker! Maakte mijn moeder ook altijd, alleen deed zij er nog spekjes bij! Sindsdien maak ik ze thuis ook regelmatig! Heerlijk! 😀

  • Miss Milla at Home

    13 mei 2014 at 07:27 Beantwoorden

    Ik maakte gisteren het receptje. Zooo lekker! Bedankt!

  • Sabine

    12 mei 2014 at 20:57 Beantwoorden

    Dit is zo lekker! Ook heel lekker met zoete aardappeltjes:-)

  • Kayleigh

    12 mei 2014 at 20:25 Beantwoorden

    Ohh heerlijk dit! Ik ben gek op aardappeltjes 🙂 wel met een dikke klodder mayo hihi.

  • Sara

    12 mei 2014 at 16:59 Beantwoorden

    Hmmm dit maakt mijn moedertje ook al jaren! Ik ben er echt gek op. <3

  • Dita

    12 mei 2014 at 14:39 Beantwoorden

    Heerlijk, ik ben dol op aardappeltjes uit de oven.

  • Ludy

    12 mei 2014 at 13:56 Beantwoorden

    *pan met water.

  • Ludy

    12 mei 2014 at 13:56 Beantwoorden

    Ook lekker om de aardappels eerst met rozemarijn in een pan te leggen. Trekt de smaak er in en heb je geen harde verbrandde stukjes rozemarijn op je aardappels.

    • Pauline

      12 mei 2014 at 20:06 Beantwoorden

      Dat kun je ook voorkomen door voldoende olie te gebruiken.

  • MySimplySpecial

    12 mei 2014 at 13:26 Beantwoorden

    Heerlijk! Ik vind aardappel met rozemarijn altijd erg lekker!

  • Els

    12 mei 2014 at 12:00 Beantwoorden

    Oh, die smaak is heerlijk! Rozemarijn, olijfolie, knoflook en zeezout 🙂 ik gebruik hier vaak roseval aardappeltjes voor!

  • Miranda

    12 mei 2014 at 11:56 Beantwoorden

    Oh lekker! Ik hou van aardappeltjes uit de oven!\r\n\r\nIk ben stiekem wel een beetje benieuwd naar het tapijt met plakband;) nee grapje hoor!

    • Pauline

      12 mei 2014 at 12:40 Beantwoorden

      Hahaha geloof mij dat wil je niet zien, ik heb het nog net kunnen voorkomen dat er een rood tapijt gelegd werd.

  • Geertrui

    12 mei 2014 at 11:30 Beantwoorden

    Heerlijk, doet me altijd denken aan de Provence 🙂

  • Sarah

    12 mei 2014 at 11:02 Beantwoorden

    Lekker en je kunt er eindeloos mee varriëren. Ik maak ook soortgelijke aardappels en toevallig ook soms deze versie. Heerlijk!

  • Daniëlle

    12 mei 2014 at 10:08 Beantwoorden

    Lekker zeg, rozemarijn vind ik altijd heerlijk op aardappeltjes.

  • Mariska

    12 mei 2014 at 09:49 Beantwoorden

    Iets soortgelijks maak ik ook erg vaak! Ik kook alleen de aardappelpartjes altijd wel even voor, heel gemakkelijk door ze 10 minuutjes in de magnetron te doen.

  • Manon

    12 mei 2014 at 09:03 Beantwoorden

    Mm, lekker! Ik maak zelf ook heel vaak zelf aardappeltjes uit de oven. Goed idee om er rozemarijn bij te doen 🙂

  • Kelly caresse

    12 mei 2014 at 08:05 Beantwoorden

    Mmm ik ben dol op food waarin rozemarijn verwerkt zit! Heerlijk kruid vind ik dat. Wat een makkelijk en lekker recept dit

  • Annemarie

    12 mei 2014 at 08:04 Beantwoorden

    Hoeven de aardappelen niet voorgekookt te worden?

Plaats een reactie