
Griekse gehaktballetjes met feta
Gehaktballetjes zijn altijd goed. Lekker op een boterham met mosterd, bij een stamppotje of als borrelhapje. Deze Griekse gehaktballetjes met feta zijn dé hit van ieder feestje. Helemaal als je de yoghurt knoflooksaus erbij maakt. Ze zijn heel makkelijk om te maken en door de toevoeging van feta, toch even anders dan je standaard bal. Probeer het zelf maar eens.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 12 st.
- 300 gr rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr feta
- 1 ei
- Handje paneermeel
- 1 takje munt
- 2 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom en breng het flink op smaak met peper en zout en de oregano. Wees niet te zuinig met de specerijen. Hak de knoflook en de munt fijn en voeg dit bij het gehakt.
Voeg het eitje toe en verkruimel de feta door het gehakt. Kneed voorzichtig door elkaar. Voeg paneermeel toe net zolang tot je een licht plakkerig mengsel heb.
Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Laat de Griekse gehaktballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast.
Neem een braadpan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Serveer de Griekse gehaktballetje met knoflooksaus.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan