Griekse gehaktballetjes met feta
Gehaktballetjes zijn altijd goed. Lekker op een boterham met mosterd, bij een stamppotje of als borrelhapje. Deze Griekse gehaktballetjes met feta zijn dé hit van ieder feestje. Helemaal als je de yoghurt knoflooksaus erbij maakt. Ze zijn heel makkelijk om te maken en door de toevoeging van feta, toch even anders dan je standaard bal. Probeer het zelf maar eens.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 12 st.
- 300 gr rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr feta
- 1 ei
- Handje paneermeel
- 1 takje munt
- 2 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom en breng het flink op smaak met peper en zout en de oregano. Wees niet te zuinig met de specerijen. Hak de knoflook en de munt fijn en voeg dit bij het gehakt.
Voeg het eitje toe en verkruimel de feta door het gehakt. Kneed voorzichtig door elkaar. Voeg paneermeel toe net zolang tot je een licht plakkerig mengsel heb.
Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Laat de Griekse gehaktballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast.
Neem een braadpan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Serveer de Griekse gehaktballetje met knoflooksaus.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in