Griekse gehaktballetjes met feta

Griekse gehaktballetjes met feta

Gehaktballetjes zijn altijd goed. Lekker op een boterham met mosterd, bij een stamppotje of als borrelhapje. Deze Griekse gehaktballetjes met feta zijn dé hit van ieder feestje. Helemaal als je de yoghurt knoflooksaus erbij maakt. Ze zijn heel makkelijk om te maken en door de toevoeging van feta, toch even anders dan je standaard bal. Probeer het zelf maar eens.

Griekse gehaktballetjes met feta
Griekse gehaktballetjes met feta

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 12 st.

  • 300 gr rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr feta
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 1 takje munt
  • 2 tl gedroogde oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

Zo maak je het

  1. Doe het gehakt in een kom en breng het flink op smaak met peper en zout en de oregano. Wees niet te zuinig met de specerijen. Hak de knoflook en de munt fijn en voeg dit bij het gehakt.

  2. Voeg het eitje toe en verkruimel de feta door het gehakt. Kneed voorzichtig door elkaar. Voeg paneermeel toe net zolang tot je een licht plakkerig mengsel heb.

  3. Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt. Laat de Griekse gehaktballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast.

  4. Neem een braadpan en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Serveer de Griekse gehaktballetje met knoflooksaus.

Griekse gehaktballetjes met feta
Griekse gehaktballetjes met feta

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Tapas recepten Gehakt Griekse recepten Notenvrije recepten Oud en nieuw Vaderdag Verjaardag Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (5 stemmen)

11 mei 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in