Menu
DSC_0128-2-710x380.jpg

Quinoa caprese

Het is weer woensdag dus heb ik weer een makkelijke maaltijd voor jullie. Deze quinoa caprese maakte ik al een tijdje geleden voor de lunch. Maar voor mij is dit ook voldoende voor een lekker avondmaaltje. Je kunt er natuurlijk altijd een stukje vis of kip bij serveren.

Naast het feit dat het een makkelijk recept is, is het ook nog licht en slank. Dus ideaal om je body bikiniproof te maken. Afgelopen weekend heb ik mijn lijf gereset door een korte detox (daarover later meer) te doen en vanaf nu probeer ik mijn 80/20 lifestyle weer op te pakken. Die 80% staat voor gezond eten, niet te veel suikers, 1 x per dag koolhydraten i.p.v. 3, alles puur en vers gemaakt en veel groentes, in de 20% vallen mijn guilty pleasures en dat zijn er veel, heel veel. Deze quinoa caprese past perfect in de 80% gezonde voeding, het is slank, licht en vooral super lekker. Want dat laatste is toch wel het aller belangrijkste.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr quinoa
75 gr rucola
4 tomaten
2 bollen buffelmozzarella
Balsamico azijn
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. Kook 1 deel quinoa op 2 delen water in ongeveer 10 – 15 minuten gaar. De zaadjes zijn gaar als er een wit randje op de bolletjes onstaat.

Laat de quinoa iets afkoelen en breng het op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie.

Meng de rucola door de quinoa.

Snijd de tomaten in plakjes en scheur de mozzarella in stukken.

Verdeel de tomaten en de mozzarella over de quinoa.

Maak de quinoa caprese af met een lekkere drizzle balsamico azijn.

quinoa caprese

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan