erwtensoep maken

Erwtensoep

Als het buiten kouder wordt, krijgen we spontaan zin in erwtensoep. Lekker een kom vol dikke soep, gemaakt van spliterwten en knolselderij. Geserveerd met roggebrood en spek. Lekker! Wij noemden het vroeger trouwens altijd snert of is dat iets Gronings? Zelf erwtensoep maken is niet moeilijk, het duurt alleen wel even voordat het klaar is. Wil je liever een snel klaar recept, dan moet je deze erwtensoep eens proberen. In de supermarkt vind je trouwens vaak handige erwtensoep pakketten, dan heb je alle ingrediënten al bij de hand. Maar zelf verzamelen is ook leuk om te doen natuurlijk. En van de overgebleven knolselderij kan je een lekkere salade maken.

erwtensoep maken
erwtensoep
snert
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr spliterwten
  • 400 gr knolselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • Half bosje bladselderij
  • 1 (vega) rookworst
  • 1,5 ltr water
  • 1 blaadje laurier
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Zet de pan water op het vuur en doe hier de spliterwten in. Voeg het zout en de laurier toe en breng het aan de kook. Laat de erwten ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

  2. Schil de knolselderij en snij deze in blokjes van ongeveer 1 cm. Was ze grondig. Snij de prei in ringen en was deze goed. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Doe de groenten bij de erwtensoep en laat het geheel weer 20 minuutjes koken, totdat alle groente beetgaar is.

  3. In principe hoef je erwtensoep niet te pureren. Maar als je van een heel glad resultaat houdt is dit het moment om de staafmixer er doorheen te halen. Hak de selderij grof en snijd de rookworst in plakjes. Voeg dit bij de snert en laat het nog zo’n 5 – 10 minuten op het vuur staan.

snert recept
snert

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (153 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Prei Wortel Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in