recept snert

Erwtensoep – snelle versie

Dit erwtensoep recept staat binnen 15 minuten op tafel! Fijn voor een drukke doordeweekse dag. Een klassieke erwtensoep wordt gemaakt van spliterwten en die moet je al gauw 40 minuten koken. Het is niet moeilijk, maar het duurt wel lang. Deze snelle variant maak je met doperwten uit de vriezer. En dan ben je dus in 15 minuten klaar. We bereiden hem verder net zoals de klassieke versie, met prei, wortel en selderij (we gebruiken alleen aardappel in plaats van knolselderij). Uiteraard gaat er rookworst in. Liever vega? Dan kan je rookworst uiteraard achterwege laten, of probeer een vega variant.

Gezonde erwtensoep

Dit snelle erwtensoep recept is vullend en voedzaam. Extra lekker als je er een plakje roggebrood bij serveert. Dat is toch heerlijk thuiskomen na een dag werken? En heb je wat over neem het dan mee naar kantoor. Want dit is ook een fijne lunch voor tussen de middag. Daarom maken we in het weekend vaak een grote pan soep en daar kunnen we dan lekker even mee vooruit. Met deze erwtensoep kan je ook gerust een paar dagen vooruit, geniet ervan.

Snelle erwtensoep
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1.25 l (kippen)bouillon
  • 400 gr doperwten (diepvries)
  • 1 winterwortel
  • 1 prei
  • 300 gr aardappelen
  • 1 blaadje laurier
  • 1/2 bosje bladselderij
  • 1 rookworst
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de prei in ringen en was deze goed. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Bak dit in een grote soeppan aan in iets olijfolie.

  2. Voeg de bouillon, de doperwten, de laurier en de selderij toe en breng het aan de kook.

  3. Laat de snelle erwtensoep ongeveer 10 minuten koken. Pureer hem dan glad met een staafmixer (verwijder eerst het laurier). Breng de soep verder op smaak met peper en zout.

  4. Snijd de rookworst in plakjes. Voeg dit bij de snelle erwtensoep en laat het nog even op het vuur staan totdat de worst warm is.

  5. Serveer de snelle erwtensoep met een plakje roggebrood.

recept erwtensoep
snelle erwtensoep

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (24 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Prei Wortel Hollandse recepten Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht Lunch Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in