Camembert uit de oven

Camembert uit de oven is een superleuke, lekkere en simpele borrelhap. Van een camembert kan je heel snel een mini kaasfondue maken. Ik ben er dol op. Ideaal hapje voor bij de borrel. Het enige wat je nodig hebt is camembert, 3 tenen knoflook, een el tijm en een el honing. Serveer er lekker brood bij, of dip er eens groentes in zoals wortel, tomaatjes of komkommer. Je kunt camembert gewoon in de supermarkt kopen. Van verschillende merken. Het ene merk is wat sterker qua geur en smaak dan de andere. Wil je een redelijk neutrale camembert (die het meest lijkt op gewone brie zeg maar) ga dan voor AH eigen merk.

Camembert in brood is altijd een succesnummer bij feestjes en partijen. En het is zo gemaakt. Het is ook leuk om de camembert te verpakken in wat bladerdeeg. Of in een heel brood. Die recepten zal ik later nog een keer met jullie delen. Maar eerst dit receptje. Perfect voor Sinterklaasavond. Hebben jullie nog plannen? Ik heb het al gevierd dus vandaag gewoon een relaxt avondje thuis. Fijne Sinterklaas allemaal.

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de camembert op een stukje bakpapier.

Pel de knoflooktenen en steek deze in de kaas.

Verdeel een el tijm en een el honing over de kaas.

Zet het kaasje ongeveer 10 minuten in de oven.

Serveer de camembert uit de oven met lekker brood of groentes.

Gegrilde Zalm met witte wijn saus
Gingerbread koekjes
Bewaar
8 Comments
  • Karlijn

    20 februari 2016 at 17:49 Beantwoorden

    Wat jammer, het geen gladde massa geworden met krollig. Ben bang niet goede cambert had. Help wat heb ik fout gedaan

    • Esther

      12 februari 2017 at 12:14 Beantwoorden

      Had ik precies hetzelfde! Geen idee wat er mis is gegaan 😬

      • Pauline

        13 februari 2017 at 12:40 Beantwoorden

        Ik heb dat ook een keer gehad en het is mij nog steeds een raadsel waardoor dit gekomen is. Misschien ligt het aan het merk idd.

  • vief de wan

    10 augustus 2014 at 15:20 Beantwoorden

    ziet er super lekker uit ga gauw keertje maken.

  • Regina

    5 februari 2014 at 12:00 Beantwoorden

    Als je een camembert koopt in een houten doosje kun je deze in het doosje laten zitten. Ik wikkel er altijd wat folie om heen voordat de kaas in de oven gaat. Bovenkant van de kaas open laten. Uit de oven, folie verwijderen en leuk om te presenteren!

  • Reni

    13 december 2013 at 17:08 Beantwoorden

    Het lijkt me heerlijk.

  • Jacqueline

    27 oktober 2013 at 11:04 Beantwoorden

    Heel lekker en speciaal, toch makkelijk!

  • Foodloveandhappiness

    10 december 2012 at 21:11 Beantwoorden

    Heerlijk dit! Heb ik nu ook wel zin in!

Plaats een reactie