Menu

Honingnoten, geitenkaas en geroosterde druiven

Een van mijn favoriete borrelhapjes zijn toch wel honingnoten. Ik kan je aanraden om er gewoon een extra batch van te maken. Ten eerste wanneer je ze op tafel zet zijn ze zo op! En wanneer ze dan toch niet op zijn (hoe kan dat?), kun je ze heel erg fijn gebruiken voor je ontbijtje! Het maakt je saaie yoghurt topping met fruit heel feestelijk. Of strooi ze over een ijscoupe met wat extra honing. En tot slot kun je ze ook heel lekker over een salade heen strooien.

Zo gemaakt

De honingnoten maak je heel gemakkelijk door je favoriete noten mix kort in een droge pan te roosteren. Daarna leg je ze op een bakplaat. Besprenkel ze met honing en bestrooi met grof zeezout. Daarna zet je ze in de oven en laat je ze mooi goudbruin roosteren. Tegelijkertijd zet je de druiven in de oven, die zijn dan tegelijkertijd mooi geroosterd en extra zoet. Je kunt er voor kiezen om de geitenkaas er zo bij te serveren of die ook in de oven kort op te warmen zodat je er met gemak een toastje of stukje brood doorheen kunt halen.

Lust je geen geitenkaas? dan kun je dit recept ook maken met een lekkere romige brie, camembert of een blauwaderkaasje.

4-6 personen

Ingrediënten

  • 70 gr walnoten
  • 70 gr pecannoten
  • 70 gr hazelnoten
  • 4 el honing
  • 0,5 tl grof zeezout
  • 1 vers geitenkaasje
  • 250 gr rode pitloze druiven
  • toastjes of brood voor erbij

Materiaal

  • 2 bakplaatjes bekleed met bakpapier

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). 

  2. Verdeel de noten over de bakplaat. Schenk de honing over de noten. Bestrooi gul met grof zeezout en zet voor 10 minuten in de oven. Wanneer je de noten uit de oven haalt is de honing nog vloeibaar, laat de noten 5 minuten afkoelen. Daarna kun je de noten van het bakpapier afbreken.

  3. Tegelijkertijd kun je de druiven roosteren. Knip de tros druiven in kleinere trosjes en leg ook die op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en wat zout en zet in de oven 10 minuten in de oven. Leg 5 minuten voor het einde de geitenkaas (op een stukje bakpapier) op de bakplaat erbij. Het is heel lekker wanneer de geitenkaas warm wordt, maar smelten is niet de bedoeling. Het geitenkaasje koud serveren kan natuurlijk ook! 

  4. Leg het geitenkaasje op een mooi bord, leg de druiven er naast. Bestrooi met de honingnoten en serveer eventueel met knapperig brood of toastjes. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.