Menu
gingerbread-koekjes-4630-1.jpg

Gingerbread koekjes met glazuur

Gingerbread koekjes zijn in het buitenland enorm populair. Hier staan ze beter bekend als gemberkoekjes. Ze worden vaak gemaakt in de vorm van deze gingerbread koekmannetjes, maar ook een gingerbread house wordt vaak gemaakt. Een heel koekhuis van gemberkoek wordt dan versierd met glazuur, sprinkles en snoep. Het beste is om royal icing te gebruiken, dit wordt namelijk hard, waardoor je de koekjes ook makkelijk kunt opstapelen. Het verschil tussen icing en glazuur is dat er aan icing eiwit toegevoegd wordt. Gebruik hiervoor wel gepasteuriseerd eiwit of meringue poeder (dit koop je bij taartdeco winkels), dit is voedselveilig. In Amerikaanse recepten wordt vaak melasse gebruikt, maar dit kan je gewoon vervangen door keukenstroop. Je kan online ook melasse kopen maar stroop werkt net zo goed. Je kan deze kerstkoekjes wel een paar weken bewaren in een afgesloten koektrommel.

 

Ingrediënten voor 30 st
330 gr bloem
135 gr schenkstroop
125 gr boter
75 gr bruine Basterdsuiker
3 tl gemberpoeder
2 tl kaneel
2 tl bakpoeder
Snuf zout

Ingrediënten voor de Icing
300 gr poedersuiker
30 gr gepasteuriseerd eiwit

Materialen
Spuitzakken
Americolor kleurstoffen
Spuitmondjes nr. 2
Uitsteker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop de boter met de suiker luchtig en romig.

Voeg de stroop en de specerijen en het zout toe en klop dit mee.

Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij het deeg. Kneed het door totdat het 1 geheel is geworden.

Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast.

Rol het koekjesdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4 mm. Steek de koekjes uit met de uitsteker.

Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

Zo maak je de icing
Zeef het poedersuiker en meng dit met een eiwit. Is de pasta te dik, voeg dan een klein beetje water toe. Is het te dun, voeg dan extra poedersuiker toe.  De pasta moet mooi glanzend zijn.

Als je gaat beginnen met decoreren, doe je een schep van de pasta in een apart bakje. De pasta kleur je met kleurstof.

Voeg vervolgens weer druppels water toe, totdat de icing van je lepel loopt. Als je met een lepel in je icing roert, moeten de roer strepen na 20 seconden verdwenen zijn. Dan is de icing op de juiste dikte.

Ga nu lekker aan de slag met het decoreren van de gingerbread koekjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan