Zalm witte wijn saus

Zalm met witte wijnsaus

Een tip als hoofdgerecht met kerst: deze zalm met witte wijnsaus. Makkelijk om te maken, super lekker en het ziet er hartstikke feestelijk uit. Terwijl de keuken zich vult met de heerlijke geur van zalm en wijn, kun je niet anders dan in de kerststemming komen. Serveer de zalm met witte wijnsaus bijvoorbeeld met deze bloemkoolpuree. Dit recept belooft een feestelijk festijn dat indruk zal maken op vrienden en familie. Cheers op een smakelijke kerst!

Zalm witte wijn saus
ingredient zalm
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr zalmfilet
  • 200 ml witte wijn
  • 125 ml slagroom
  • 25 gr roomboter
  • 25 gr bloem
  • 1/2 citroen
  • 5 gr verse dille
  • 1 tl mosterd
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Haal de zalm een half uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de zalm op. Besprenkel met wat olijfolie en breng de zalm op smaak met peper en zout.

  3. Gaar de zalm afhankelijk van de dikte in 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Maak in de tussentijd de witte wijn saus. Smelt hiervoor de roomboter in een steelpan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer totdat er een zanderige roux ontstaat. Voeg beetje bij beetje de witte wijn en vervolgens de slagroom toe.

  5. Laat de saus indikken en breng hem op smaak met de mosterd, peper en zout.

  6. Snijd de halve citroen in dunne plakken en de dille grof. Serveer de zalm met de witte wijnsaus.

  7. Voeg voor de garnering nog wat plakjes citroen en de fijngehakte dille aan de zalm met witte wijnsaus toe.

Zalm witte wijn saus

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Zalm Franse recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Kerst Oven Vis recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in