wraptaart

Mexicaanse wraptaart

Deze wraptaart is zo’n leuk familierecept. Wij zijn dol op de Mexicaanse keuken en deze tortillataart staat zeker in de top 3 van favoriete recepten. Het is een simpel recept om te maken  en de smaak is echt fantastisch. Bovendien ziet deze Mexicaanse wraptaart er heel leuk en feestelijk uit. Dus ook leuk om te maken als je gasten krijgt. De wraptaart met gehakt kan je ook makkelijk van te voren maken. Dan hoef je de taart alleen nog even af te bakken als je gasten er zijn. We hebben de wraps gevuld met gehakt, maar je kan er ook een vega variant van maken of kip gebruiken. Serveer er lekker guacamole bij en een fijne salade en je hebt een heerlijke maaltijd. Kijk hier voor nog meer lekkere wrap recepten.

wraptaart
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 7 wraps
  • 300 gr gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 125 gr maïs (uit blik)
  • 100 gr kidneybonen (uit blik)
  • 80 gr cheddar (geraspt)
  • 125 ml zure room
  • 0,5 tl gerookt paprikapoeder (of chipotle)
  • 1 el taco kruiden
  • Zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

  2. Pel en snipper de ui, en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd ze in blokjes. Spoel daarna de bonen af onder de kraan.

  3. Bak het gehakt in een pan rondom aan. Voeg de ui, knoflook chipotle en tacokruiden toe en bak het mee. Doe de paprikablokjes erbij en bak ze mee. Voeg nu ook de passata en de bonen toe, en schep het geheel om. Breng op smaak met zout.

  4. Leg een wrap in een ovenschaal. Verdeel een flinke lepel van het gehaktmengsel over de wrap. Lepel een beetje zure room en een handje geraspte Cheddar over de wrap en plaats de volgende wrap er bovenop. Ga door totdat alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje gehakt, zure room en Cheddar.

  5. Plaats de tortillataart voor ongeveer 15 minuten in de oven, zodat de kaas goed kan smelten. Snijd de wraptaart in punten en serveer het uit.

tortillataart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (16 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.