mexicaanse wraptaart

Mexicaanse wraptaart

Ik ben dol op de Mexicaanse keuken, ik denk dat dit één van mijn favorieten is op dit moment. En daarbij staat deze Mexicaanse wraptaart zeker in de top 3. Het is een simpel recept om te maken  en de smaak is echt fantastisch. Bovendien ziet een tortillataart er heel leuk en feestelijk uit. Dus ook leuk om te maken als je gasten krijgt.

De Mexicaanse wraptaart kan je ook makkelijk van te voren maken. Dan hoef je de taart alleen nog even af te bakken als je gasten er zijn. Ik heb de wraps gevuld met gehakt, maar je kan er ook een vega variant van maken of kip gebruiken. Serveer er lekker guacamole bij en een fijne salade en je hebt een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten voor 4 personen
7 tortilla wraps
300 gr gehakt
1 blik tomatenblokjes op sap
1 ui
1 teen knoflook
400 gr kidneybonen (blikje)
1 blikje maïs
1 rode paprika
Cheddar kaas
125 ml Zure room
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1 tl komijn
Peper en Zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze aan in wat olie.

Voeg het gehakt toe en bak dit aan.

Snij de paprika in blokjes en voeg deze bij het gehakt.

Voeg alle droge kruiden toe en meng het geheel goed door elkaar.

Spoel de kidneybonen even af onder de kraan. Zodat het vocht verdwijnt.

Voeg de tomatenblokjes toe en de gewassen kidney bonen en de maïs.

Breng de saus verder op smaak met peper en zout.

Leg een tortilla op een vel bakpapier en bestrijk deze met de saus.

Verdeel een kleine beetje zure room over de saus en maak dit af met wat cheddar kaas.

Vervolgens leg je hier weer een tortilla op en herhaal je de vorige stap.

Ga zo door en eindig met een laag saus, zure room en cheddar kaas.

Leg de taart nog ongeveer 10  minuten in de oven op 180 graden.

mexicaanse wraptaart

Pitabroodjes recept
Bananen noten cupcakes
Bewaar
14 Comments
  • Yvonne

    26 januari 2017 at 18:36 Beantwoorden

    Ik heb de taart (inmiddels al weer 2x) gemaakt in een ronde, stenen ovenschaal. De schaal is net iets groter dan de wraps. an, wat is de taart lekker! En weer eens iets anders dan de “gewone”, rechttoerechtaan wrap. Lekker en staat heel gezellig.

  • Marleen van der Have

    5 september 2015 at 18:39 Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept. Net gegeten en is zeker bestemd voor herhaling

  • Roos

    26 augustus 2015 at 11:44 Beantwoorden

    Vraagje, snij je de taart in stukken of geef je iedereen één of twee hele tortilla wraps?

  • Suzanne

    25 augustus 2015 at 08:49 Beantwoorden

    Ziet er superlekker uit! Denk dat ik m gelijk van de week ga maken, maar dan met ananas er nog bij.

  • Yourinspirationworld

    16 mei 2015 at 16:00 Beantwoorden

    hee Wat grappig dat had ik ook bedacht en gemaakt! Wel iets Anders, ik had ook nacho’s op de bovenkant!

  • Anja

    1 mei 2015 at 22:11 Beantwoorden

    Erg lekker! En zo makkelijk en snel. Ik heb in plaats van vegetarisch gehakt quorn stukjes gebruikt.

  • Carla

    26 april 2015 at 19:01 Beantwoorden

    Dit is een toprecept, ontzettend lekker! Ik heb hem in de springvorm gedaan, laagje voor laagje opgebouwd en toen hij uit de oven kwam zag het er prachtig uit!

  • Nienke Bezuijen

    12 maart 2015 at 15:56 Beantwoorden

    Handig… Had nog wat ingredienten over van de mexicaanse gevulde zoete aardappel… Dus eten we dit maar vant weekend. Wat een straf 😉 elke keer weer een feestje om wat lekkers uit te zoeken!

  • Katrien

    24 januari 2015 at 18:39 Beantwoorden

    Heel lekker gerechtje en snel klaar… Heb vegetarisch gehakt gebruikt. Heel smaalvol en geslaagd\r\nBedankt!

  • roos

    5 augustus 2014 at 22:20 Beantwoorden

    Denk dat ik mijn kerel dit weekend erg gelukkig ga maken hiermee. Hehe dit ziet er zo heerlijk uit!!!

  • Lonneke

    29 juni 2014 at 14:12 Beantwoorden

    Misschien een gekke vraag maar in wat voor een springvorm maak je deze wraptaart?

    • Pauline

      29 juni 2014 at 18:07 Beantwoorden

      Dat hoeft niet in een springvorm, je kunt het gewoon op een bakplaat leggen 🙂

  • laura

    5 maart 2014 at 19:00 Beantwoorden

    Heerlijke taart! Makkelijk te maken, een feestje om te ete n.

Plaats een reactie