Hachee

Hachee

Dit is nou echt Hollands stoofvlees: hachee met rundvlees en uien. Even terug in de tijd met deze klassieke hachee. Zelf hachee maken is helemaal niet moeilijk, het heeft alleen tijd nodig om lekker te stoven. Kun jij in de tussentijd mooi iets anders doen! Eet hachee met rode kool en aardappelpuree, maar stiekem vinden wij het nog lekkerder met een frietje. Als dat geen smullen wordt!

Hachee
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr riblappen
  • 300 gr uien
  • 500 ml runderbouillon
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 2 laurierbladeren
  • 3 kruidnagels
  • Handjevol platte peterselie
  • 1 tl donkere basterdsuiker
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd het vlees in stukken en braad het rondom aan in de boter. Haal het vlees vervolgens uit de pan.

  2. Snijd de uien in ringen en fruit deze aan in het braadvocht van het vlees.

  3. Voeg de bloem toe en laat de uien in ongeveer vijf minuten lichtbruin kleuren.

  4. Voeg vervolgens weer het vlees, de bouillon, de balsamicoazijn, de laurier, de kruidnagels en de basterdsuiker toe.

  5. Laat het geheel minimaal twee uur op een laag vuurtje stoven. Het liefst nog een uurtje langer, maar twee uur is ook al voldoende. Hoe langer je het vlees stooft, hoe malser het wordt.

  6. Breng de hachee eventueel nog op smaak met peper en zout en garneer met wat platte peterselie.

  7. Serveer de hachee traditioneel met rode kool en aardappelpuree.

Hachee

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (71 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Familie recepten Makkelijke recepten Stoofpot Rundvlees Hollandse recepten Notenvrije recepten Kerst Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in