Hachee
Dit is nou echt Hollands stoofvlees: hachee met rundvlees en uien. Even terug in de tijd met deze klassieke hachee. Zelf hachee maken is helemaal niet moeilijk, het heeft alleen tijd nodig om lekker te stoven. Kun jij in de tussentijd mooi iets anders doen! Eet hachee met rode kool en aardappelpuree, maar stiekem vinden wij het nog lekkerder met een frietje. Als dat geen smullen wordt!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr riblappen
- 300 gr uien
- 500 ml runderbouillon
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 50 ml balsamicoazijn
- 2 laurierbladeren
- 3 kruidnagels
- Handjevol platte peterselie
- 1 tl donkere basterdsuiker
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd het vlees in stukken en braad het rondom aan in de boter. Haal het vlees vervolgens uit de pan.
Snijd de uien in ringen en fruit deze aan in het braadvocht van het vlees.
Voeg de bloem toe en laat de uien in ongeveer vijf minuten lichtbruin kleuren.
Voeg vervolgens weer het vlees, de bouillon, de balsamicoazijn, de laurier, de kruidnagels en de basterdsuiker toe.
Laat het geheel minimaal twee uur op een laag vuurtje stoven. Het liefst nog een uurtje langer, maar twee uur is ook al voldoende. Hoe langer je het vlees stooft, hoe malser het wordt.
Breng de hachee eventueel nog op smaak met peper en zout en garneer met wat platte peterselie.
Serveer de hachee traditioneel met rode kool en aardappelpuree.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in