
Hachee
Dit is nou echt Hollands stoofvlees: hachee met rundvlees en uien. Even terug in de tijd met deze klassieke hachee. Zelf hachee maken is helemaal niet moeilijk, het heeft alleen tijd nodig om lekker te stoven. Kun jij in de tussentijd mooi iets anders doen! Eet hachee met rode kool en aardappelpuree, maar stiekem vinden wij het nog lekkerder met een frietje. Als dat geen smullen wordt!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr riblappen
- 300 gr uien
- 500 ml runderbouillon
- 50 gr boter
- 50 gr bloem
- 50 ml balsamicoazijn
- 2 laurierbladeren
- 3 kruidnagels
- Handjevol platte peterselie
- 1 tl donkere basterdsuiker
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd het vlees in stukken en braad het rondom aan in de boter. Haal het vlees vervolgens uit de pan.
Snijd de uien in ringen en fruit deze aan in het braadvocht van het vlees.
Voeg de bloem toe en laat de uien in ongeveer vijf minuten lichtbruin kleuren.
Voeg vervolgens weer het vlees, de bouillon, de balsamicoazijn, de laurier, de kruidnagels en de basterdsuiker toe.
Laat het geheel minimaal twee uur op een laag vuurtje stoven. Het liefst nog een uurtje langer, maar twee uur is ook al voldoende. Hoe langer je het vlees stooft, hoe malser het wordt.
Breng de hachee eventueel nog op smaak met peper en zout en garneer met wat platte peterselie.
Serveer de hachee traditioneel met rode kool en aardappelpuree.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan