Hachee

Hachee

Dit is nou echt Hollands stoofvlees: hachee met rundvlees en uien. Even terug in de tijd met deze klassieke hachee. Zelf hachee maken is helemaal niet moeilijk, het heeft alleen tijd nodig om lekker te stoven. Kun jij in de tussentijd mooi iets anders doen! Eet hachee met rode kool en aardappelpuree, maar stiekem vinden wij het nog lekkerder met een frietje. Als dat geen smullen wordt!

Hachee

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr riblappen
  • 300 gr uien
  • 500 ml runderbouillon
  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 2 laurierbladeren
  • 3 kruidnagels
  • Handjevol platte peterselie
  • 1 tl donkere basterdsuiker
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd het vlees in stukken en braad het rondom aan in de boter. Haal het vlees vervolgens uit de pan.

  2. Snijd de uien in ringen en fruit deze aan in het braadvocht van het vlees.

  3. Voeg de bloem toe en laat de uien in ongeveer vijf minuten lichtbruin kleuren.

  4. Voeg vervolgens weer het vlees, de bouillon, de balsamicoazijn, de laurier, de kruidnagels en de basterdsuiker toe.

  5. Laat het geheel minimaal twee uur op een laag vuurtje stoven. Het liefst nog een uurtje langer, maar twee uur is ook al voldoende. Hoe langer je het vlees stooft, hoe malser het wordt.

  6. Breng de hachee eventueel nog op smaak met peper en zout en garneer met wat platte peterselie.

  7. Serveer de hachee traditioneel met rode kool en aardappelpuree.

Hachee

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (36 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Familie recepten Makkelijke recepten Rundvlees Hollandse recepten Notenvrije recepten Kerst Vlees recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in