meloen granita

Meloen granita

Na de vele ijsjes in Italië was de waarheid hard. Het wijzertje van de weegschaal ging sneller naar rechts dan ik gehoopt had. Hoeveel? Dat zeg ik natuurlijk niet, ik blijf wel een vrouw en die liegen over hun leeftijd én hun gewicht. Maar omdat ik toch zo gek ben op ijs, probeerde ik deze “light” variant eens. Granita is semi bevroren ijs, dat wil zeggen dat het half bevroren is. In een ijsmachine wordt ijs draaiend bevroren, dit maak je echter met de hand. Het enige wat je nodig hebt is een vork, simpel toch?

Ik maakte deze keer een meloen granita, maar je kunt dit van allerlei soorten fruit en zelfs koffie maken.

Ingrediënten
1 galia meloen
2 takjes munt
70 gr suiker
200 ml water
Sap van een 1/2 citroen

Bereidingswijze
Breng het water met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen in het water. Laat de suikersiroop vervolgens afkoelen.

Halveer de meloen en verwijder de zaadjes aan de binnenkant. Snij de meloen in blokjes en maal deze fijn in een keukenmachine. Voeg het citroensap toe en mix het geheel door elkaar. Voeg vervolgens de suikersiroop toe. Hak de munt fijn en voeg deze toe aan de meloen.

Doe het mengsel in een ijsbakje en zet het in de vriezer. Laat het mengsel in ongeveer 5 uur bevriezen. Roer het in de tussentijd los met een vork zodat er grove ijskristallen ontstaan. Dit herhaal je meerdere keren. Serveer het in een glas.

That’s it! Ik zei toch dat het simpel was?

meloen granita

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in