Watermeloen granita

Watermeloen granita

Samenwerking.  Een watermeloen granita is de perfecte dorstlesser op warme dagen. Ken je de slush puppy nog van vroeger? Daar lijkt het qua structuur heel erg op. Dit ijsdessert komt van origine uit Sicilië, Italië. Daar zie je ze in allerlei vormen op de kaart staan. Meestal wordt een granita gemaakt van fruit, suiker en water. Maar ik heb ze ook voorbij zien komen met citroen of koffie. Het is supermakkelijk om te maken, want je hebt verder geen ijsmachine nodig. Alleen een vriezer en een vork. En een portie geduld. Ik heb voor de Feel Good Tuesday een gezondere versie gemaakt, zonder heel veel suiker. Met enkel een kneepje honing, maar die zou je eventueel nog weg kunnen laten als je het helemaal suikervrij wil hebben.

Supersnel watermeloensap
Als trotse ambassadeur van Philips ga ik lekker door met het testen van hun juicers en blenders. Voor deze watermeloen granita heb ik de Philips Sapcentrifuge (Avance collection) gebruikt. Eerder maakte ik hier al 3 mocktails mee. Hebben jullie dat recept al gezien? Ik vind het ontzettend leuk om met deze producten aan de slag te gaan en door ze uitvoerig te testen, zijn de verschillen goed zichtbaar. De sapcentrifuge is er voor de drukke types onder ons. Mensen die snel een lekker gezond sapje willen en daar niet al teveel tijd voor hebben of teveel moeite voor willen doen. Echt binnen no time perst deze sapcentrifuge een lekkere juice. Of het nu om een kilo appels gaat, ongekookte bietjes of andere harde groentes, hij heeft er geen enkele moeite mee.

Handig
Door de XXL vulopening ben je snel klaar. Want je hoeft je groente en fruit niet in hele kleine stukjes te snijden. Ideaal voor drukke ochtenden, waarin je 10 dingen tegelijk moet doen en de klok maar blijft tikken. Op het apparaat zitten 2 standen. De ene stand is voor helder sap, de 2e stand bevat 50% meer vezels. Wat je dan krijgt is een iets meer troebel sapje. Ik heb in dit geval voor het heldere sap gekozen. Naast de watermeloen perste ik ook een limoentje mee en daar had hij ook geen moeite mee. In principe kan je dus binnen no time een hele watermeloen persen, want je kan tot 3 liter sap in één keer persen. Ik heb het vandaag bescheiden gehouden en maakte voor 2 personen granita. Maar zoals je zult begrijpen was dat heel snel op en kon ik direct weer aan de slag.

Watermeloen granita philips sapcentrifuge Watermeloen granita

Ingrediënten voor 2 glazen
450 gr watermeloen (dat is een halve mini watermeloen)
1 limoen
3 takjes munt
Evt. kneepje honing

Zo maak je het
Verwijder de schil van de watermeloen en snijd deze in grove stukken.

Snijd het vruchtvlees van de limoen los. Doe dit samen met de watermeloen in de trechter van de Philips sapcentrifuge.

Zet de sapcentrifuge op stand 1 en pers er een heldere sap van.

Schenk het watermeloensap in een platte vriezerbestendige schaal of bak.

Voeg naar wens een kneepje honing toe en een takje munt (het sap zal de smaak van de munt opnemen) en roer het nog even om. Zet de bak in de vriezer.

Watermeloen granita

Roer na ongeveer driekwartier het sap door elkaar met een vork. Deze stap herhaal je iedere  45 minuten opnieuw.

Na ongeveer 3 uur is je watermeloen granita klaar. Het is klaar als het bevroren is, maar nog wel mengbaar.

Roer de ijskristallen goed los met een vork. Als je het langer laat staan zal het mengsel helemaal hard worden. Dan kan je het buiten de vriezer een beetje laten ontdooien en alsnog doorroeren.

Verdeel de granita over 2 glazen. Steek in ieder glas een takje munt en garneer met een schijfje limoen.

Watermeloen granitaphilips sapcentrifuge Watermeloen granita

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees hier mijn disclaimer.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

IJs Lente recepten Zomer recepten Drankjes Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in