Menu
courgettesoep-met-spinazie.jpg

Spinaziesoep met croutons

Dit is een lekker recept voor spinaziesoep. Nu horen we je denken, spinazie in soep is dat lekker? Yes! Wij zijn dol op zelf soep maken. Van de restjes in de koelkast maak je vaak de lekkerste dingen. En ook diepvriesgroentes lenen zich hier perfect voor. Naast spinazie voegen we ook nog courgette toe. Een lekkere mix. In principe is soep maken niks meer dan groente pureren met bouillon. En dat breng je dan op smaak met wat je lekker vindt. Je kan het zelf dikker maken, door als basis boter en bloem (dit noemen ze roux) te gebruiken, dan krijg je een gebonden soep. Maar dat hoeft dus niet per se. Deze soep is lekker dik van zichzelf. Wil je het liever wat vloeibaarder hebben, voeg dan wat extra bouillon toe.

Zelf soep maken

Als extra smaakmaker voegen we room toe en Parmezaan croutons. Zelf croutons maken is heel eenvoudig. Je roostert wat oud brood met olijfolie en in dit geval zwarte peper en Parmezaan en klaar zijn je croutons.  Een extra knapperig elementje is altijd lekker in soep. We zijn benieuwd wat je van dit spinaziesoep recept vindt, laat het vooral weten op social media als je het gemaakt hebt.

Ingrediënten voor 4 personen
1 courgette
200 gr spinazie
1 ui
2 teentjes knoflook
1 ltr (kippen) bouillon
50 ml slagroom
2 tl Provençaalse kruiden
Peper en zout
Olijfolie

Parmezaan croutons
1 ciabatta reeds gebakken
30 gr Parmezaan
Zwarte peper
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote soeppan in iets olijfolie.

Was de courgette en snijd deze in stukken. Voeg dit bij de uien en bak kort mee.

Voeg nu ook de Provençaalse kruiden toe en verhit deze kort.

Voeg de bouillon en de spinazie toe en laat het geheel zo’n 10 minuutjes zachtjes koken.

Maak in de tussentijd de Parmezaan croutons. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Scheur het brood in stukjes en leg dit op een bakplaat. Drizzle er wat olijfolie overheen. Rasp de Parmezaan en verdeel dit samen met de zwarte peper over de broodjes. Hussel het even door elkaar en bak de croutons in 5 minuten goudbruin.

Pureer de spinaziesoep glad met een staafmixer.

Voeg een scheutje room toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.

Serveer de spinazie soep met een extra drizzle room en de Parmezaan croutons.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan