Witte chocolademousse

Witte chocolademousse

Witte chocolademousse is het ultieme toetje voor zoetekauwen. Ik denk dat 90% van de mensen wel van chocolademousse houdt. De klassieke dan. Witte chocolademousse is toch een ander verhaal. Er komt geen cacao aan te pas. Logisch ook, want anders zou het wel bruin van kleur zijn. Deze toetje is echt voor de zoetekauwen onder ons. Wil je het toch iets frisser maken, dan is het lekker om de mousse te garneren met frambozen of aardbeien. Hemels!

Witte chocolademousse
Witte chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eidooier
  • 1 el suiker
  • 80 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 100 gr witte chocolade (liefst van Callebaut of Tony's)

Zo maak je het

  1. Verwarm de melk in een pannetje.

  2. Klop in tussentijd de eidooier met de suiker licht en romig. Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en blijf goed roeren, zodat het ei niet stolt. Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een laag vuur binden.

  3. Hak de witte chocolade in kleine stukjes. Als het mengsel dikker is geworden (dikke yoghurt), haal je de pan van het vuur. Voeg de chocolade toe en laat het al roerend smelten in de melk. Laat dit goed afkoelen. Het beste is nog om het snel terug te koelen door de pan in een bak ijswater te zetten.

  4. Klop in de tussentijd de slagroom stijf. Voeg de afgekoelde chocoladeroom beetje bij beetje toe aan de slagroom en vouw het met een spatel door de slagroom.

  5. Giet de witte chocolademousse in bakjes en laat dit minimaal 5 uur (liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast.  De witte chocolademousse is extra lekker met rood fruit of donkere chocoladekrullen.

Witte chocolademousse
Witte chocolademousse

Tags

Chocolade Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Kerst Valentijn Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in