
Tropische Kip Mango salade
Ik vind fruit heerlijk in salades. Al eerder maakte ik eens salades met aardbeien, sinaasappel en watermeloen. Nu heb ik een kip mango salade gemaakt, lekker tropisch en lekker makkelijk. Ik heb voor deze salade baby sla gebruikt, little gem, ik vind dat er zo leuk uit zien. Maar je kan ook iedere andere soort salade nemen.
Ik heb mango azijn gebruikt, dat kocht ik bij Foodelicious. Als je dit niet kunt vinden zou je ook frambozen azijn kunnen gebruiken. Het fris-zoete is erg lekker met de gerookte kip en de zoete mango. De chili’s maken het een beetje spicy en de crunchy cashewnoten maken het helemaal af.
Ingrediënten voor 4 personen
2 st. Little gem
2 mango’a
2 lente uitjes
100 gr julienne van wortel
2 st. gerookte kipfilet
60 gr cashewnoten
1 el mango azijn
3 el olijfolie
Klein stukje chilipeper
Zo maak je het
Was de sla en verwijder het uiteinde en snij de kropjes doormidden. Leg deze op het bord.
Snij de gerookte kipfilet in plakjes en leg deze er naast.
Schil de mango en snij deze in partjes. Het makkelijkste is om aan iedere kant naast de pit te snijden om deze helften vervolgens weer in partjes te snijden. Leg de mango op het bord.
Snij de lente ui in ringen en meng deze met de wortel julienne.
Maak een dressing van de azijn, de olie en de chilipepers. Meng dit door de wortel julienne.
Verdeel ook een beetje dressing over de little gem.
Garneer met de cashewnoten.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan