salade met mango

Salade met mango

Simpele maar oh zo lekkere salade met mango. Hij staat in 20 minuten bij jou op tafel. We combineerden zoete plakjes mango met frisse veldsla, schuitjes fijne witlof, plakjes gerookte kip en romige Bettine geitenkaas pearls. De salade geef je extra pit met ingelegde zoetzure rode uiringen die je 15 minuutjes in rode wijnazijn en ahornsiroop laat marineren. Fijngehakte bieslook er over en je salade is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens een plaatje!

Vers & ambachtelijk!

Bettine is een familiebedrijf en bestaat al sinds 1982. De Bettinehoeve staat in Etten-Leur, waar alle geitenmelk verzameld wordt en de lekkerste geitenkaasproducten gemaakt worden. Van verse en smeerbare geitenkaas tot gerijpte geitenkaas en specialiteiten zoals de geitenkaas schijfjes omwikkeld met spek. Vers en ambachtelijk! Zo ook deze romige geitenkaaspareltjes, die niet alleen goed in een salade passen, maar ook lekker zijn in de soep, door de pasta of op een pizza. In deze kip mango salade is het in ieder geval een succes. Het zoutige van de romige geitenkaas pearls past ontzettend goed bij het zoetige van de mango. Een top combinatie!

salade met mango
salade met mango
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr gerookte kip
  • 100 gr fijne witlof
  • 200 gr veldsla
  • 2 rode uien
  • 14 gr bieslook
  • 2 mango's
  • 100 gr Bettine geitenkaas pearls naturel
  • 6 el rode wijnazijn
  • 3 el ahornsiroop
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de schil van de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de gerookte kip in plakjes.

  2. Haal de schil van de rode ui en snijd in dunne ringen. Meng de rode ui in een kommetje met rode wijnazijn en ahornsiroop en laat 15 minuten staan.

  3. Snijd de witlof in kwarten en haal de blaadjes van elkaar. Leg ze samen met de veldsla in een mooie saladeschaal. Leg de plakjes kip en mango er tussen. Schenk de rode ui dressing er over. Hak de bieslook fijn en strooi over de salade. Haal de Bettine geitenkaas pearls uit de verpakking en verdeel over de salade. Drizzle er eventueel nog wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.

salade met mango
salade met mango

Dit bericht is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (26 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Geitenkaas Kip Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Lunch Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in