
Salade met mango
Simpele maar oh zo lekkere salade met mango. Hij staat in 20 minuten bij jou op tafel. We combineerden zoete plakjes mango met frisse veldsla, schuitjes fijne witlof, plakjes gerookte kip en romige Bettine geitenkaas pearls. De salade geef je extra pit met ingelegde zoetzure rode uiringen die je 15 minuutjes in rode wijnazijn en ahornsiroop laat marineren. Fijngehakte bieslook er over en je salade is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens een plaatje!
Vers & ambachtelijk!
Bettine is een familiebedrijf en bestaat al sinds 1982. De Bettinehoeve staat in Etten-Leur, waar alle geitenmelk verzameld wordt en de lekkerste geitenkaasproducten gemaakt worden. Van verse en smeerbare geitenkaas tot gerijpte geitenkaas en specialiteiten zoals de geitenkaas schijfjes omwikkeld met spek. Vers en ambachtelijk! Zo ook deze romige geitenkaaspareltjes, die niet alleen goed in een salade passen, maar ook lekker zijn in de soep, door de pasta of op een pizza. In deze kip mango salade is het in ieder geval een succes. Het zoutige van de romige geitenkaas pearls past ontzettend goed bij het zoetige van de mango. Een top combinatie!



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 350 gr gerookte kip
- 100 gr fijne witlof
- 200 gr veldsla
- 2 rode uien
- 14 gr bieslook
- 2 mango's
- 100 gr Bettine geitenkaas pearls naturel
- 6 el rode wijnazijn
- 3 el ahornsiroop
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Snijd de schil van de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de gerookte kip in plakjes.
Haal de schil van de rode ui en snijd in dunne ringen. Meng de rode ui in een kommetje met rode wijnazijn en ahornsiroop en laat 15 minuten staan.
Snijd de witlof in kwarten en haal de blaadjes van elkaar. Leg ze samen met de veldsla in een mooie saladeschaal. Leg de plakjes kip en mango er tussen. Schenk de rode ui dressing er over. Hak de bieslook fijn en strooi over de salade. Haal de Bettine geitenkaas pearls uit de verpakking en verdeel over de salade. Drizzle er eventueel nog wat olijfolie over en bestrooi met peper en zout.


Dit bericht is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan