Menu

Risotto met spinazie en geitenkaas

In kookprogramma’s zoals Masterchef wordt altijd heel ingewikkeld gedaan over het maken van risotto. Het zou namelijk heel moeilijk zijn om een goede risotto te maken. Ik vind van niet! Als student at ik iedere week risotto en als ik nu even niet weet wat ik moet maken, kies ik ook vaak voor dit gerecht. Je kan er zoveel kanten mee op en het is de ideale restverwerker van je koelkast. Bijna alle groente- en kaassoorten kan je wel in de risotto gooien. Deze risotto met spinazie en geitenkaas is in ieder geval heel goed gelukt. Door de geitenkaas wordt hij extra romig. Yum!

Als student at ik iedere week risotto en als ik nu even niet weet wat ik moet maken, kies ik ook voor dit gerecht.

De truc

De truc voor een hele romige risotto is niet ellenlang roeren maar een klontje roomboter. Of een lepel mascarpone. En de geitenkaas in dit recept zorgt ook voor heel veel smeuïgheid. Niet per se heel veel roeren dus (ook al helpt dat wel), je zou zelfs een risotto zonder roeren kunnen maken. Dit risottorecept is zonder wijn, dus ook kidsproof. Probeer het zelf maar eens.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risottorijst
  • 300 gr spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een beetje olijfolie.

  2. Voeg de risottorijst toe en bak dit mee totdat de korrels glanzen. ⁠⠀

  3. Voeg beetje bij beetje een lepel bouillon bij de rijst en roer dit er doorheen. Voeg een nieuwe lepel toe als bijna al het vocht opgenomen is. Laat de risotto in 18-20min gaar en smeuïg worden.

  4. Voeg na 10 min. beetje bij beetje de spinazie bij de risotto, totdat alles geslonken is. Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer dit er doorheen.

  5. Garneer de risotto met spinazie met de resterende geitenkaas en serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST