risotto recept

Risotto met spinazie en geitenkaas

In kookprogramma’s zoals Masterchef wordt altijd heel ingewikkeld gedaan over het maken van risotto. Het zou namelijk heel moeilijk zijn om een goede risotto te maken. Ik vind van niet! Als student at ik iedere week risotto en als ik nu even niet weet wat ik moet maken, kies ik ook vaak voor dit gerecht. Je kan er zoveel kanten mee op en het is de ideale restverwerker van je koelkast. Bijna alle groente- en kaassoorten kan je wel in de risotto gooien. Deze risotto met spinazie en geitenkaas is in ieder geval heel goed gelukt. Door de geitenkaas wordt hij extra romig. Yum!

Als student at ik iedere week risotto en als ik nu even niet weet wat ik moet maken, kies ik ook voor dit gerecht.

Pauline

De truc

De truc voor een hele romige risotto is niet ellenlang roeren maar een klontje roomboter. Of een lepel mascarpone. En de geitenkaas in dit recept zorgt ook voor heel veel smeuïgheid. Niet per se heel veel roeren dus (ook al helpt dat wel), je zou zelfs een risotto zonder roeren kunnen maken. Dit risottorecept is zonder wijn, dus ook kidsproof. Probeer het zelf maar eens.

geitenkaas
risotto met spinazie

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risottorijst
  • 300 gr spinazie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ltr (kippen)bouillon
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een beetje olijfolie.

  2. Voeg de risottorijst toe en bak dit mee totdat de korrels glanzen. ⁠⠀

  3. Voeg beetje bij beetje een lepel bouillon bij de rijst en roer dit er doorheen. Voeg een nieuwe lepel toe als bijna al het vocht opgenomen is. Laat de risotto in 18-20min gaar en smeuïg worden.

  4. Voeg na 10 min. beetje bij beetje de spinazie bij de risotto, totdat alles geslonken is. Voeg de helft van de geitenkaas toe en roer dit er doorheen.

  5. Garneer de risotto met spinazie met de resterende geitenkaas en serveer meteen.

risotto recept
risotto zonder wijn

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in