
Pizza uit de Airfryer
We weten dat jullie dol zijn op Airfryer recepten, dus ik heb er weer eentje voor je. Dit keer een pizza uit de Airfryer. Wij krijgen regelmatig de vraag wat je allemaal kan bereiden in de Airfryer. Nou, heel veel. Je kunt hem natuurlijk gebruiken voor snacks en friet. Maar je kan er zo veel meer mee. We hebben al heel veel lekkere recepten met je gedeeld, zoals brood uit de Airfryer, brownies, tapas, kip, vis, muffins en desserts. En vandaag delen we het recept voor pizza uit de Airfryer, gemaakt met homemade pizzadeeg en lekker veel groenten.
Zelf pizzadeeg maken
Wij maken het pizzadeeg voor dit recept zelf. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Gebruik dan vers pizzadeeg op rol, ook superlekker! Maar we vonden het leuk om dit keer zelf pizzadeeg te maken. En dat is makkelijker dan je misschien denkt. Je voegt de droge ingrediënten bij elkaar en mengt dit met water. Het enige waar je op moet letten is of het deeg niet te nat of te droog wordt. Dus een tip, doe niet meteen al het water in één keer bij de bloem. Zo kun je het nog aanpassen gedurende het kneden. Maak het deeg wel op tijd klaar, want het moet wel even een uurtje rijzen.

Ingrediënten voor het deeg
- 350 gr (spelt)bloem
- 5 gr gist
- 7 gr zout
- 250 ml lauwwarm water
- Scheut olijfolie
Ingrediënten voor de toppings
- 250 gr ricotta
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 100 gr maïs
- Klein handje verse basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
- 20 gr Parmezaan
- Peper en zout
- Knoflookolie
Materialen
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de bloem in de kom van je keukenmachine. Voeg het gist en het zout toe maar zorg dat het elkaar niet raakt. Zout neemt de werking van gist af. Dit gebeurt later bij het mengen wel, maar dat is verder geen probleem. Voeg niet meteen al het water toe omdat je dan eerst kan kijken hoe het deeg uitpakt. Is het al vrij nat, dan voeg je niet al het resterende water toe.
Kneed het deeg in ongeveer 8 – 10 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt. Zoals een kauwgombal. Laat het deeg op een warme plek in een ingevette kom, gedurende een uur rijzen onder een natte theedoek.
Verdeel het deeg in 2 tot 3 bollen en rol uit tot een ronde pizza.
Hak de basilicum fijn. Klop de ricotta op met wat de geraspte Parmezaan, peper, zout, oregano en de helft van de basilicum. De andere helft bewaar je voor de garnering.
Leg het deeg op een vel bakpapier en leg deze op de pizza bakplaat van de Airfryer. Smeer het deeg in met een eetlepel ricotta, bewaar de rest.
Snijd de courgette in dunne plakken en bestrijk ze met een beetje knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de linten over de pizza.
Snijd de rode ui in ringen. Verdeel dit samen met de maïs over de pizza.
Bak de pizza in 8-10 minuten op 180 graden goudbruin in de Airfryer.
Garneer de pizza uit de Airfryer met verse parmezaan en de overige basilicum.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in