fbpx
Menu

Pizza van de barbecue

Heb jij wel eens een pizza van de barbecue gegeten? Je kan namelijk heel goed pizza’s bakken op de bbq. Wij gebruiken hiervoor een pizzasteen. Dit heb je wel nodig om een goede pizza op de barbecue te kunnen bakken. Daarnaast kan het alleen op een barbecue met een deksel. Verder is het belangrijk dat de barbecue goed heet wordt. Dit doe je door alle schuifjes open te zetten, zodat er veel zuurstof bij komt. Daarna bak je de pizza in nog geen 5 minuten af met de deksel gesloten.

Pizza parma

Mijn favoriete pizza is een pizza met Parmaham, mozzarella, tomatensaus en rucola. En dat is precies het recept wat ik vandaag met jullie deel. De Parmaham bak je niet mee, maar drapeer je over de pizza nadat je deze gebakken hebt. Ik vind een pizza van de barbecue echt superlekker, want je krijgt echt dat steenoven effect. De bodem is lekker knapperig en de pizza is natuurlijk supervers. Blijer kun je mij niet maken. Eet jij wel eens een pizza van de barbecue? En wat is jouw favoriete pizza recept?

voor 2 pizza's

Ingrediënten voor 2 pizza's

  • 350 gr bloem
  • 250 ml lauwwarm water
  • 5 gr gist
  • 7 gr zout
  • scheutje olijfolie
  • 6 el tomatenpassata
  • 2 tl oregano
  • 1 bol mozzarella
  • 80 gr Parmaham
  • 2 el pesto
  • paar takjes basilicum
  • 30 gr rucola
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de pizzasteen voor op de barbecue. De temperatuur moet zo heet mogelijk zijn, minimaal 250 graden Celsius. Je doet dit door alle schuifjes van de bbq open te zetten, zodat er zoveel mogelijk zuurstof bij komt.

  2. Meng de bloem met het zout en de gist door elkaar. De gist en het zout mogen elkaar niet aanraken. Voeg een deel van het water toe en mix het geheel tot een deeg in de kom van je keukenmachine. Gebruik hiervoor de deeghaak en mix op de laagste stand. Wordt het deeg te droog? Voeg een scheutje water toe. Op het einde voeg je een scheutje olijfolie toe.

  3. Het deeg is klaar als het een bal vormt. Het mag nog een beetje plakkerig aanvoelen.

  4. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, onder een natte theedoek. Het deeg moet in volume verdubbelen.

  5. Verdeel het deeg in twee helften en maak er twee bollen van. Laat de deegbollen een half uurtje rusten onder een stukje folie of natte theedoek.

  6. Maak in de tussentijd de tomatensaus. Meng de passata met de oregano en breng dit verder op smaak met peper en zout.

  7. Druk de deegbollen plat met je handen. Rek het deeg aan de buitenkant steeds wat verder uit. Je draait het deeg rond en je maakt het steeds wat platter met de palm van je hand. Pas op dat het niet te dun wordt, want dan scheurt het deeg. Je kunt eventueel ook een deegroller gebruiken.

  8. Verdeel een flinke eetlepen tomatensaus over de pizzabodem. Gebruik niet teveel, want dan wordt de bodem te nat. Beleg de pizza met mozzarella.

  9. Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af op de pizzasteen (deksel gesloten). Als de pizza van de barbecue komt beleg je hem met de Parmaham en rucola. Maak het af met wat verse pesto en basilicum.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

6 reacties

  • Kim Derks
    30 augustus 2019 om 13:55

    Hoi Paulien, Ik heb het deeg gemaakt, maar ik wil de pizza afbakken in oven. Hoe lang is dat nodig en op welke temperatuur?

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 september 2019 om 12:10

    Zo heet mogelijk. Het liefst op 250 graden. En dan een minuut of 5.

    Beantwoorden
  • Stephanie
    24 augustus 2019 om 07:58

    Hoe zorg je ervoor dat het zout en de gist elkaar niet raken? En waarom is dit eigenlijk?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2019 om 09:53

    Het gaat er vooral om dat je het van tevoren niet mengt. Zout remt de werking van de gist af.

    Beantwoorden
  • Marjet
    23 augustus 2019 om 08:25

    Hoi Paulien, hoe krijg je de pizza van je werkblad waar je de pizza maakt op de pizzasteen zonder dat deze instort? Gebruik je een pizzaschep of een ander hulpmiddel? Tot nu toe is het mij niet goed gelukt, dus zit te denken om een grote pizzaschep aan te schaffen. Ben benieuwd naar jouw ervaring/tip!

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2019 om 09:54

    Yes ik gebruik een pizzaschep en die bestrooi ik met harde tarwebloem (durum).

    Beantwoorden

Reactie plaatsen