fbpx
Menu

Mexicaanse salade met tortilla croutons

Kan je nog wel wat salade inspiratie gebruiken? Dan is deze Mexicaanse salade bowl misschien wat voor jou. Het is een lekker vullende maaltijdsalade, dat komt door de kip, door de bonen maar ook door de zelfgemaakte tortilla croutons. En dat klinkt misschien als een hele berg werk, maar dat valt reuze mee. Want hoewel ik nog steeds heel erg van koken houd (en eigenlijk vooral van lekker eten), houd ik er ook niet van om teveel moeite te doen. Dus ik houd het graag simpel, snel en vooral lekker.

Mag best een beetje meer

Ik ben zelf niet een enorme vleeseter. Ik vind een stukje wel lekker, maar ik hoef niet heel veel. Maar ben je wel een grotere eter, neem dan gerust een hele kipfilet per persoon. Eigenlijk geldt dit voor al mijn recepten. De hoeveelheden zijn een beetje naar wens. Als ik kook voor 4 personen, ga ik in mijn recepten altijd uit van 2 volwassenen en 2 kinderen. Voor de een is dit ruim voldoende en voor de ander te weinig, dus speel daar ook vooral zelf mee.

Terug van vakantie

Dit is dus een lekker en gezond recept om na de vakantie weer een beetje in het gareel te komen. Ik heb altijd wel weer zin in september. Iets meer regelmaat en ritme en weer volop aan de slag. Annika daarentegen heeft nu nog een weekje vrij, zij gaat nog even de zon opzoeken in Griekenland. Hopelijk is de zomer hier ook nog niet voorbij en kunnen wij ook nog genieten van een paar zomerse dagen.

4

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 st. baby Romaine sla
  • 2 kipfilets
  • 250 gr cherry tomaten
  • 300 gr maïs (uit blik)
  • 300 gr kidneybonen (uit blik)
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 4 flinke el guacamole (recept)
  • 2 tl tacokruiden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Tortilla croutons

  • 2 wraps
  • Snuf gerookt paprikapoeder
  • Snuf zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Smeer de kipfilets in met wat olijfolie, wat zout en de tacokruiden. Grill de kipfilets aan weerszijden goudbruin en gaar.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Smeer de wraps in met een beetje olijfolie en breng ze op smaak met wat zout en het gerookte paprikapoeder. Snij de wraps in punten en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster de tortilla croutons in 5 minuten goudbruin.

  3. Snijd de sla en was deze. Breng deze op smaak met wat limoensap, olijfolie en peper en zout. Verdeel de sla over 4 borden.

  4. Halveer de cherrytomaten, snijd de rode ui in ringen en spoel de maïs en de kidneybonen af onder de kraan. Verdeel dit over de salade.

  5. Snijd de kip in repen en verdeel deze samen met de tortilla croutons over de salade.

  6. Garneer de Mexicaanse salade met een flinke eetlepel guacamole en eventueel wat verse koriander.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

2 reacties

  • Lisettefranke
    27 augustus 2019 om 16:16

    Lekker! Zou je dit ook koud kunnen eten voor tijdens de lunch op het werk?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 augustus 2019 om 09:49

    Yes zeker.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen