zelf pesto maken

Zelf Pesto Maken

Zelf pesto maken is een heel leuk klusje om te doen. Het is een kwestie van basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie mengen. That’s it. Officieel hoor je de pesto te vijzelen, maar wij gebruiken gewoon het hakmolentje van onze staafmixer. Wel zo snel. En die verse pesto kan je dan weer gebruiken in een pasta pesto recept. Of gewoon op een stokbroodje smeren, dat is ook lekker. Je kan de pijnboompitten ook eens vervangen voor pistache noten of walnoten. Is lekker en ook nog goedkoper. Dit pesto recept komt altijd wel van pas.

ingrediënten pesto
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 20 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr parmezaan
  • 30 gr pijnboompitten
  • 100 ml olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

  2. Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes. Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

  3. Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de parmezaanse kaas tot een gladde massa. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

  4. Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.

zelf pesto maken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (88 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden