Menu
DSC_0045-7-710x380.jpg

Zelf Pesto Maken

Er gaat niet boven zelfgemaakte spreads en dips. Zelf pesto maken is makkelijk en je hebt niet veel nodig, alleen heel veel basilicum. Ik had een overschot aan basilicum uit eigen tuin en hij groeit nog steeds iedere dag. De tip voor deze enorme plant is veel zonlicht, niet op de tocht en elke dag water geven en een beetje liefde. <3

Pesto kan je overal bij eten en door doen, mijn favoriete makkelijke maaltijd is een pasta pesto. Maar het is ook lekker op een broodje of je maakte een simpele pesto dressing door wat extra olie toe te voegen. Het recept voor groene pesto is heel eenvoudig. Kijk zelf maar.

 

rode pesto

Ingrediënten voor 1 potje
Olijfolie
3 handjes basilicum
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas
Zout en peper

groene pesto

Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes.

Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa.

Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.

groene pesto

 

Ga je nu ook zelf pesto maken?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan