fbpx
Menu

Zelf Pesto Maken

Er gaat niet boven zelfgemaakte spreads en dips. Zelf pesto maken is makkelijk en je hebt niet veel nodig, alleen heel veel basilicum. Ik had een overschot aan basilicum uit eigen tuin en hij groeit nog steeds iedere dag. De tip voor deze enorme plant is veel zonlicht, niet op de tocht en elke dag water geven en een beetje liefde. <3

Pesto kan je overal bij eten en door doen, mijn favoriete makkelijke maaltijd is een pasta pesto. Maar het is ook lekker op een broodje of je maakte een simpele pesto dressing door wat extra olie toe te voegen. Het recept voor groene pesto is heel eenvoudig. Kijk zelf maar.

 

rode pesto

Ingrediënten voor 1 potje
Olijfolie
3 handjes basilicum
2 tenen knoflook
30 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas
Zout en peper

groene pesto

Bereidingswijze
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

Was de basilicum en haal de blaadjes van de stengeltjes.

Pel de knoflooktenen en hak ze in grove stukken.

Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa.

Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.

groene pesto

 

Ga je nu ook zelf pesto maken?

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

43 reacties

  • IngridKotte
    13 juli 2019 om 17:37

    Heb net een pot gemaakt; ruikt en smaakt heerlijk! Stel nou....dat er een keer een dag komt dat ik wat over heb, kan ik het dan invriezen?

    Beantwoorden
  • Annika
    16 juli 2019 om 10:34

    Ja, dat kan hoor!

    Beantwoorden
  • Dolly
    20 mei 2019 om 17:41

    Ik heb een keukenmachine waar ik alleen sambal mee maakt omdat ik bang ben dat het bij andere gerechten heet wordt. Is het gewaagd om hiermee pesto te maken?

    Beantwoorden
  • Annika
    23 mei 2019 om 14:35

    Hm dat vind ik lastig in te schatten. Je moet het dan echt even proberen denk ik.

    Beantwoorden
  • paul en nathasja
    14 juni 2019 om 10:57

    de keukenmachine heeft die een plastiek, glazen of metalen schaal als deze van glas of metaal is goed schoonmaken en goed drogen maar als hij van plastiek is een keer uit proberen in het plastiek kan nog wat van de sambal blijven zitten

    Beantwoorden
  • Tineke faber
    13 mei 2019 om 20:36

    Kan ik ook de steeltjes van de basilicum plant gebruiken?

    Beantwoorden
  • Annika
    16 mei 2019 om 08:21

    Ja dat kan :)

    Beantwoorden
  • Nancy
    12 februari 2019 om 16:02

    Kan ik ook amandelen gebruiken ipv pijnboompitten ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2019 om 10:16

    yes is ook lekker.

    Beantwoorden
  • Petra Gronsveld
    8 september 2018 om 08:49

    Hoi Pauline, hoe lang kun je de pesto bewaren?

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 september 2018 om 09:33

    Ik houd altijd een dag of 3 aan in de koelkast.

    Beantwoorden
  • Elly Michielsen
    2 augustus 2018 om 15:30

    Wij hebben zelf in een kruidentuin en plantenbakken verschillende kruiden geplant.(gezaaid) De basilicum groeit zo goed zonder veel moeite dat we eigenlijk te veel hebben :-)

    Beantwoorden
  • Annika
    3 augustus 2018 om 10:44

    Haha, dat hoor je niet vaak ;)

    Beantwoorden
  • Elly
    14 maart 2018 om 16:06

    Kan ik ook een staafmixer gebruiken ipv keukenmachine?

    Beantwoorden
  • Annika
    15 maart 2018 om 11:11

    Dat is wel wat lastiger denk ik, omdat de pijnboompitjes echt fijngemalen moeten worden. Je kan het wel in een vijzel maken.

    Beantwoorden
  • Ingrid
    15 juni 2018 om 16:29

    Ik maak pesto altijd met de staafmixer. Bij mij lukt dat prima. 😁

    Beantwoorden
  • Joyce
    4 oktober 2017 om 07:54

    Hoe lang kun je 'm bewaren?

    Beantwoorden
  • Annika
    5 oktober 2017 om 11:08

    Een paar dagen in de koelkast in een schone pot.

    Beantwoorden
  • Jerry kruijer
    8 november 2016 om 16:01

    Ik zou het ook graag willen maken maar als je geen keukenmachine heb en geen mixer wat kan je kan je dan het beste doen

    Beantwoorden
  • Annika
    8 november 2016 om 16:30

    Dan kun je het, het beste in een vijzel maken.

    Beantwoorden
  • Kathleen De Witte
    5 juli 2016 om 16:36

    Heb bij mijn schoonzusje eens rucolapesto gegeten, zo lekker ! (en ervoor hield ik niet eens van pesto!)
    Ik heb Italiaanse buren, vorig jaar kreeg ik van hun eens een handvol basilicum. Toen ik zei dat het te veel zou zijn dat het jammer is dan om weg te gooien gaf ze me de tip om gewoon zo in te vriezen. Vlak voor de saus klaar was haalde ik ze eruit en ze zijn zo ontdooid, even lekker als verse.

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 juli 2016 om 11:22

    Goed idee, thanks voor het delen.

    Beantwoorden
  • ingrid clemens
    8 juli 2017 om 13:23

    wow das een goede tip

    Beantwoorden
  • zurings ida
    27 september 2015 om 20:21

    Ik heb een allergie voor noten en ook pijnboompitten kan ik iets anders in de plaats gebruiken of ze er gewoon uitlaten?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 september 2015 om 15:29

    Dan zou ik het weglaten.

    Beantwoorden
  • Eva
    30 juni 2015 om 09:55

    Lekker recept! Ga het maken als marinade voor kip om BBQ spiezen te maken :)

    Beantwoorden
  • Ria
    9 december 2014 om 09:50

    hallo,
    als je de pesto in het potje afdekt met olijfolie kun je het nog langer bewaren.

    Beantwoorden
  • lina
    6 maart 2014 om 09:20

    Hallo hoelang is de pesto goed te houden in pot?
    Vriendelijke groet, Lina

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 maart 2014 om 17:09

    Een paar dagen in de koelkast in een schone pot, maar wedden dat hij al hij eerder op is.

    Beantwoorden
  • ingrid
    26 november 2013 om 14:27

    Deze ga ik ook proberen te maken! Bij mij gaat de basilicum ook niet goed.... Mijn moeder gaf de tip om hem water van onderaf te geven. in het bloempotje/ of schotel, dat gaat al beter. Maar nu gaat ie in de pesto.... ohhh

    Beantwoorden
  • Anoeska
    8 oktober 2013 om 12:47

    Dat ziet er heerlijk uit, ben gek op pesto!

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 oktober 2013 om 16:26

    Je mag wel elke week komen knippen ;)

    Beantwoorden
  • Denise
    6 oktober 2013 om 19:42

    Ik wist niet dat zelf pesto maken zo eenvoudig was, lekkerrr!! Heb alleen geen keukenmachine. Gaat het ook met een staafmixer denk je?

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 oktober 2013 om 21:17

    Ik denk dat het wel lukt als je meteen een grote hoeveelheid olie erbij doet. Dan heb je meteen genoeg massa wat je kunt pureren.

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    6 oktober 2013 om 18:07

    Lekker, ik hou echt van pesto! Ik heb afgelopen vrijdag voor de verandering eens peterseliepesto gemaakt, dat was ook erg lekker!

    Beantwoorden
  • Petra
    6 oktober 2013 om 12:02

    Heerlijk :-) maak het ook eens in de vijzel, duurt ff wat langer maarrrr ook superlekker.

    Beantwoorden
  • Joyce
    6 oktober 2013 om 11:38

    Leuk dat je er een filmpje over hebt gemaakt! Wil het ook zeker eens proberen zelf te maken.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    6 oktober 2013 om 10:00

    Ik heb pas voor het eerst zelf verse pesto gemaakt. Zo lekker!

    Beantwoorden
  • Maura - YLT
    6 oktober 2013 om 09:31

    Helemaal mee eens! Als je eenmaal zelf maakt, wil je nooit meer uit een potje. Die uit een potje zijn trouwens ook best wel nep; vaak zitten er helemaal geen pijnboompitten in maar cashew noten :p

    Beantwoorden
  • Dita
    6 oktober 2013 om 09:21

    Lekker! Maar hoe kom jij aan zo'n grote basilicum plant? Groeit die gewoon zo goed of heb je de plant veel groter gekocht. Wij kopen altijd zo'n klein potje maar die groeit nooit echt. Hoe doe je dat? :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 oktober 2013 om 11:40

    Haha ja groot he? Het is gewoon een plantje uit de supermarkt, van de Jumbo om precies te zijn. Hij staat in de vensterbank op een zonnige plek en krijgt iedere dag water en heel veel liefde :)

    Beantwoorden
  • Dita
    7 oktober 2013 om 11:17

    Aah ok! Nou dan geef ik mijn plantjes waarschijnlijk niet genoeg liefde..haha :P Zal toch nog eens een poging wagen.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen