M&M taart

M&M taart

Voor Tommie zijn tweede verjaardag maakte Pauline een M&M taart. Het was een dikke hit, dus wil je ook punten scoren dan moet je dit recept echt even proberen. Deze regenboogtaart ziet er niet alleen heel mooi uit, hij is ook heel lekker. Als basis gebruiken we een luchtig chocoladebiscuit en deze vullen we met kersenjam en chocoladecrème. Machtig lekker! De M&M’s plak je op de crème, dit is best even een klusje, dus trek hier gerust een uurtje voor uit. Maar hij is de moeite waard. Kijk hier voor nog meer lekkere taartrecepten.

M&M taart
M&M taart
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 - 10 personen

Biscuit

  • 5 eieren (op kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 20 gr maïzena
  • 30 gr cacao

Vulling

  • 200 gr kersenjam
  • 80 gr gepasteuriseerd eiwit
  • 240 gr roomboter
  • 130 gr suiker
  • 100 gr pure chocolade
  • 450 gr M&M's
  • 1 tl vanille extract

Materiaal

  • Springvorm 23 cm

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van het biscuit. Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.

  2. Mix de eieren met de suiker gedurende 10 minuten tot een luchtige en romige massa. Het mengsel is klaar als het lichtgeel en stevig is geworden. Meng de bloem, de maïzena en de cacao door elkaar en spatel dit voorzichtig door het eimengsel. Dek de bodem en de zijkanten van de vorm af met een stukje bakpapier en vet ze in met bakspray. Giet het chocoladebeslag in de vorm. Bak het biscuit in ongeveer 45 – 50 minuten goudbruin. De bodem is klaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat het biscuit vervolgens afkoelen.

  3. Laat de chocolade au bain marie (dat wil zeggen in een kom die op een pan met kokend water staat) smelten. Zet aan de kant en laat afkoelen.

  4. Voor de botercrème. Verwarm de suiker en het eiwit au bain marie. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer het mengsel gedurende 5 minuten totdat de suiker opgelost is, dit kan je voelen door een beetje eiwit tussen je duim en wijsvinger te wrijven, je mag geen korrels meer voelen. Zodra de suiker opgelost is, mix je dit mengsel voor ongeveer 10 minuten in je keukenmixer. De bedoeling is dat het mengsel hierdoor afkoelt en dat de eiwitten stijf worden. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Vervolgens voeg je klontje voor klontje de boter toe. De boter mag niet te zacht zijn, anders smelt deze, maar moet wel op kamertemperatuur zijn. Voeg het vanille extract toe en mix het mengsel ongeveer 10 minuten. De boter en eiwitten moeten samen een romige massa worden. Klopt als laatste de gesmolten chocolade door de botercrème.

  5. Snijd het biscuit vervolgens 2 keer horizontaal door. Besmeer de bodem rijkelijk met de helft van de kersenjam.  Verdeel een derde van de chocolade botercrème met een paletmes over de taart. Leg de tweede helft van het biscuit erop en herhaal deze stappen. Leg nu de deksel op de taart besmeer hem rondom met de chocolade botercrème. Je kan de taart strak afsmeren met je paletmes. Laat hem even opstijven in de koelkast.

  6. Versier de taart met de M&M’s. Je kan een patroontje kiezen. Of gewoon alles lekker door elkaar erop plakken. Blijft een M&M niet goed plakken, smeer er dan een beetje extra botercrème op. Zet de M&M’s taart tot gebruik in de koelkast. Haal de taart 30 minuten voor het serveren uit de koelkast.

M&M taart
M&M taart

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (77 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

High tea Kinderrecepten Taart recepten Chocolade Notenvrije recepten Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in