Menu
maissoep-3-710x380.jpg

Maïssoep die het boek niet haalde

Dit recept voor maïssoep heeft het boek niet gehaald. Voor het Voedselzandloper kookboek maakte in totaal iets van 106 recepten, er zouden 100 recepten in het boek komen dus maakte ik voor de zekerheid iets extra. Omdat het een samenwerking betreft kunnen er natuurlijk altijd nog recepten afvallen en dan kan je maar wat beter wat recepten achter de hand hebben.

Deze maïssoep heeft het boek niet gehaald, maar deel ik natuurlijk wel met jullie op mijn blog. Deze soep is gewoon heel lekker, het heeft iets zoetigs van de maïs, maar de chili peper geeft het net even wat extra pit. Omdat het een recept voor het boek was, heb ik helaas geen stap voor stap foto’s, maar ach het recept is niet moeilijk en dat lukt je vast ook wel zonder.

PS Koriander vind ik stiekem ook niet zo lekker, maar past wel goed bij dit recept. Als je er ook niet zo van houdt, kan je het ook weglaten.

maissoep

Ingredienen voor 4-6 personen
800 gr maïs (uit een blikje)
1 ui
1 teen knoflook
1 ltr kippenbouillon
1 tl komijn
1 chili pepertje
Handvol Koriander
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in wat olijfolie.

Voeg de komijn toe en bak dit kort mee. Zo komen de smaken extra vrij.

Voeg de bouillon toe en de maïs en breng de soep aan de kook.

Laat de soep ongeveer 6 – 8 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Snij het topje van de chili peper en wrijf de chili tussen je handen. Alle zaadjes vallen er nu uit. Snij de chili peper in dunne ringetjes.

Hak de koriander fijn.

Breng de soep op smaak met wat peper en zout.

Garneer de soep met de chili ringetjes en de verse koriander.

maissoep

Tip: Liever vega? Gebruik dan groentebouillon in plaats van kippenbouillon.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan