
Maissoep
Soms heb je gewoon zin in een kom lekkers, toch? Deze maissoep is romig, verwarmend en net een tikkie anders dan je misschien gewend bent. Wat hem zo lekker maakt, zijn de zachte maïs, een vleugje komijn en een klein beetje pit van chili. Ideaal voor een doordeweekse lunch of een lichte avondmaaltijd. En wedden dat je huis heerlijk gaat ruiken?
Maissoep met een Mexicaanse twist
Een warme kom maissoep doet het altijd goed, vooral op een koude dag. Deze soep is perfect als lichte maaltijd, maar ook heerlijk als voorgerecht bij een uitgebreid diner. Wat wij er zo fijn aan vinden? Je kunt hem helemaal naar jouw smaak aanpassen. Pittiger of juist mild, extra romig met wat kokosmelk of slagroom, en ook met de toppings kun je lekker losgaan.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr mais (uit blik)
- 1 aardappel
- 2 st. bosui
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 Jalapeño peper
- 1 limoen
- 800 ml (kippen)bouillon
- 125 ml kookroom
- 1 tl komijn
- 10 gr verse koriander
- 0,5 tl Chilivlokken en zeezout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes.
Fruit de ui en knoflook aan in wat olijfolie. Voeg de komijn en een 0,5 tl chilivlokken toe en bak dit kort mee.
Voeg de aardappelblokjes, de maïs (houd iets achter ter garnering) en de bouillon toe en breng de maissoep aan de kook. Laat de soep ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappel zacht is. Pureer de soep glad met een staafmixer.
Voeg de kookroom toe. Breng de soep verder op smaak met een kneepje limoensap, wat chilivlokken en zout.
Snij de jalapeño peper en de bosui in dunne ringetjes. Hak de koriander fijn. Garneer de maissoep met de jalapeño, bosui, koriander, mais en wat schijfjes limoen.
Variatietips
Maak de soep extra vullend door er gerookte kip of knapperige spekreepjes aan toe te voegen. Liever vegan? Laat de kookroom weg en vervang deze door kokosmelk. Voor een fris accent gebruiken wij graag lekker veel koriander als topping.
Bewaartip
De soep kun je prima een dag (of twee) van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Even goed doorroeren en opwarmen voor serveren, en hij smaakt net zo lekker! Je kunt de soep ook invriezen, zonder de kookroom toe te voegen. Voeg deze pas toe bij het opwarmen.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in