Koninginnesoep

Koninginnesoep

Koninginnesoep, een gerecht met een naam die doet denken aan koninklijke banketten, is een klassieker in de wereld van soepen. Deze soep is rijk en romig, met stukjes kip en knapperige groenten. Serveer ‘m als voorgerecht bij een meergangen-diner of als hoofdgerecht voor een lichtere maaltijd. Lekker met knapperig stokbrood, ideaal om de laatste lepels soep mee op te dopen.

Waar komt koninginnesoep vandaan?

De oorsprong van Koninginnesoep is niet helemaal duidelijk, maar het wordt vaak geassocieerd met het Franse hof van de zeventiende eeuw, waar het geserveerd werd aan koninginnen en prinsessen. Deze soep had in Frankrijk de naam “Potage à la Reine”, vrij vertaald: “soep voor de koningin”. Vorstelijk lekker, dus!

Koninginnesoep
Koninginnesoep
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 kipfilets
  • 1,5 ltr kippenbouillon
  • 1 winterpeen
  • 75 gr doperwten
  • 5 gr peterselie
  • 100 ml slagroom
  • 75 gr roomboter
  • 75 gr bloem
  • peper en zout
  • brood

Zo maak je het

  1. Breng bouillon aan de kook en kook de kipfilets in circa 20 minuten, tot ze gaar zijn. Haal de kip uit de pan en trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Zet het vlees apart. Bewaar de bouillon.

  2. Maak de wortel schoon en snijd in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.

  3. Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg in 1 keer de bloem toe en bak deze 2-3 minuten al roerende mee. Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe, terwijl je constant blijft roeren.

  4. Voeg de stukjes wortel toe aan de soep en kook ze circa 4-5 minuten mee. Schep de kip, 50 milliliter slagroom en doperwten door de soep en warm circa 3 minuten mee. Breng de soep op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel over de kommen, garneer met het laatste beetje slagroom en bestrooi met de fijngehakte peterselie. Lekker met knapperig gebakken brood.

    Tip: Maak je de soep van tevoren? Dan zal hij tijdens het afkoelen behoorlijk dik geworden zijn, voeg tijdens het opwarmen weer wat bouillon toe tot de soep de gewenste dikte heeft. 

Koninginnesoep recept
Koninginnesoep

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Kip Wortel Hollandse recepten Gezonde recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Soepen Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in