Gevulde avocado met zalm

Gevulde avocado met zalm

Wauw, mijn boek heeft inmiddels al de 7e druk bereikt! Ik had echt nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden. Dit betekent dat er bijna 58.000 mensen zijn, die mijn boek in de kast hebben staan. Hoe cool is dat? In Het Voedselzandloper Kookboek staat een receptje voor een gevulde avocado met Hollandse Garnalen, deze versie met zalm is een variatie daarop. Al net zo lekker en makkelijk om te maken.

Soms moet je je gasten een beetje voor de gek houden. Want zeg nou zelf, het is een plaatje om te zien toch? Zo zie je maar, dat de manier van presenteren heel veel doet. Je kunt dit voorgerecht alleen niet te ver van te voren klaar maken, omdat de avocado heel snel verkleurt. Maar ach dit recept is zo easy, dat je dat in een handomdraai gepiept hebt.

Ingrediënten voor 4 personen
2 avocado’s
150 gr gerookte zalm
1 rode ui
Sap van een halve citroen
1 el crème fraîche
Handje bieslook
Peper en Zout

Zo maak je het
Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit.

avocado

Snij de avocado’s kruislings in met een mes, zodat er blokjes ontstaan. Zorg ervoor dat je niet door de schil heen snijdt, want die heb je straks nog nodig.

Verwijder de blokjes voorzichtig met een lepel en stop ze in een kom.

Pel en snipper het uitje en voeg deze bij de avocado.

Snijd de zalm in stukjes en voeg dit bij de avocado.

gevulde avocado met zalm

Voeg de crème fraîche en het sap van een halve citroen toe. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de massa.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en meng het voorzichtig door elkaar.

Schep de vulling in de lege avocado schillen.

Serveer de gevulde avocado meteen.

gevulde avocado met zalm

Dit recept is niet Voedselzandloper proof. Indien je de de crème fraîche door mayonaise vervangt wel. 

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Avocado Zalm Gezonde recepten Vis recepten Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (57 stemmen)

28 januari 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in